TV / Media

articolul anterior articolul urmator

Virgil Ianţu te întreabă iar: „Vrei să fii milionar?“

0
19 Mar 2014 17:45:50
Autor: Victor Arvunescu
Virgil Ianţu s-a pregătit să testeze
cunoştinţele generale ale românilor, la emisiunea „Vrei să fii
milionar?“ FOTO Prima TV
Virgil Ianţu s-a pregătit să testeze cunoştinţele generale ale românilor, la emisiunea „Vrei să fii milionar?“ FOTO Prima TV

Virgil Ianţu revine cu emsiunea „Vrei să fii milionar?“, la Prima TV, după o pauză de 14 ani, pentru a pune din nou la încercare cunoştinţele generale ale românilor dornici să câştige marele premiu de un milion de lei pus în joc.

„Vrei să fii milionar?“ revine din 22 martie la Prima TV, postul care a consacrat formatul în România. În fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 20:30, Virgil Ianţu pune la încercare cunoştinţele românilor în cursa pentru un milion de lei.

După ce în perioada 2000-2003, sub numele de „Vrei să fii miliardar?“, show-ul a reuşit să dea numai doi mari câştigători ai marelui premiu, producţia revine la Prima TV, sub altă denumire, pentru a le oferi românilor şansa de a câştiga bani pe baza noţiunilor de cultură generală pe care le deţin. „«Vrei să fii milionar?» nu este un joc de noroc, este un joc în care pariezi doar cu propriile cunoştinţe“, spune Virgil Ianţu, prezentatorul emisiunii, pentru „Adevărul“.

Cu un format transparent şi cu un public pasionat de testarea cunoştinţelor generale, emisiunea „Vrei să fii milionar?“ va fi produsă la cea mai înaltă calitate, respectul pentru publicul dornic să revadă show-ul fiind o constantă, după cum spune prezentatorul. Tot acesta afirmă că se aşteaptă să aibă în faţă concurenţi pregătiţi. „Este o emisiune inteligentă care va avea propria nişă de oameni interesaţi. Sunt foarte mulţi oameni pasionaţi de format, pasionaţi de cultură, încât îi admir şi îi apreciez foarte mult. Concurenţii «Vrei să fii milionar?» sunt oameni pregătiţi, cu o cultură generală consistentă. Se întâmplă să fie cazuri în care nu trec de primul prag, însă aici contribuie emoţiile, mediul, camerele“, arată el.

Concurentul ajuns pe scaun („hot seat“) se va confrunta cu 15 întrebări de cultură generală, fiecare dintre ele având patru variante de răspuns. De asemenea, concurentul are la dispoziţie aceleaşi patru variante ajutătoare cu care a fost obişnuit de-a lungul timpului: „50-50“, „Sună un prieten“, „Întreabă publicul“ şi „Schimbă întrebarea“, se specifică în regulamentul concursului. 

«Vrei să fii milionar?» nu este un joc de noroc, este un joc în care pariezi doar cu propriile cunoştinţe.

Virgil Ianţu, prezentator TV şi cântăreţ

Chiar dacă au trecut aproape 14 ani de când a plecat de la pupitrul emisiunii difuzate iniţial la Prima TV, Virgil Ianţu spune că s-a întors „acasă“, în sânul aceleiaşi echipe cu care a lucrat la început. „Este o stare foarte ciudată pentru că am senzaţia că o iau de la început şi că mă întorc, cumva, acasă. Este o producţie foarte grea şi de aceea insist ca lucrurile să fie făcute exact cum erau făcute şi atunci“, a mai declarat Ianţu.

Produs pentru prima dată în Marea Britanie în 1998, „Vrei să fii milionar?“ este unul dintre cele mai populare show-uri de televiziune din întreaga lume, cu o audienţă medie, la nivel mondial, de 19 milioane de telespectatori. Seria foloseşte expresia „Răspuns final?“, devenită, acum, celebră şi care a contribuit la succesul emisiunii. Întrebarea derivă de la regula conform căreia concurenţii trebuie să-şi indice clar alegerile înainte ca acestea să fie luate în considerare, din moment ce natura jocului le permite să gândească cu voce tare. Multe parodii ale emisiunii se concentrează pe această expresie.

Virgil Ianţu, prezentatorul emisiunii „Vrei să fii milionar?“ FOTO Prima TV

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările