TV / Media

articolul anterior articolul urmator

„X Factor“, audienţe sub Pro TV în seara de duminică, dar cu cele mai bune cifre din ultimii trei ani: ce concurenţi au trecut mai departe

0
26 Sep 2016 16:54:03
Autor: Victor Arvunescu
Concurenţii „X Factor“ au cântat în faţa juraţilor pentru un loc mai departe FOTO Antena 1
Concurenţii „X Factor“ au cântat în faţa juraţilor pentru un loc mai departe FOTO Antena 1

Show-ul „X Factor“ difuzat în seara de duminică a reuşit să se ţină aproape de Pro TV pe intervalul de difuzare. Totodată, emisiunea a adunat cele mai bune cifre de audienţă din ultimii trei ani.

Antena 1 a ţinut aproape de Pro TV 

La nivel naţional, între Antena 1 şi Pro TV a fost o diferenţă de 40.000 de telespectatori. Show-ul de talente de pe Antena 1 a avut locul al doilea, cu o medie de 1,6 miloane de privitori, având cele mai bune cifre din acest sezon. Kanal D şi România TV au avut, pe intervalul X Factor, cifre aproape la egalitate: peste 630.000 de telespectatori fiecare. Pe de altă parte, tot la nivel naţional, Antena 1 a fost pe locul doi cu 1,5 milioane de telespectatori, în timp ce Pro TV a fost pe primul loc cu 1,8 milioane de telespectatori pe tot intervalul de difuzare al filmului Pro, de la 20:30 la 22:45, arată paginademedia.ro.

La nivel urban, Pro TV a fost lider pe intervalul X Factor. Show-ul Antenei 1 a avut 954.000 de privitori, cu 30.000 de persoane sub Pro TV. România TV a avut locul al treilea, la mare distanţă de primele două posturi: 324.000 de persoane, notează aceeaşi sursă citată.

Pe segmentul publicului comercial, cu vârste între 18 şi 49 de ani, 501.000 de telespectatori se uitau la Antena 1, care a fost tot pe locul al doilea, în timp ce Pro TV, pe primul loc, a avut cu 10.000 de telespectatori mai mult, ceea ce s-ar traduce într-o cotă de piaţă de aproape 25%.  Locul trei, Prima TV, a avut cifre de patru ori mai mici decât primele două televiziuni, adică 138.000 de telespectatori.

Ce concurenţi au trecut mai departe 

Show-ul  „X Factor“ a fost duminică seara ca un musical de calitate cu noi concurenţi, unii dintre ei chiar foarte talentaţi, dar şi cu prezenţe aflate la a treia încercare în acest concurs, cu personaje cunoscute din emisiuni  precum „Tempation Island - Insula iubirii“, cu o finalistă de la X Factor Italia, un medic nutriţionist în persoana finei lui Horia Brenciu sau tineri părăsiţi de iubite, desprinşi parcă din poveştile de la „Din dragoste“.

Emisiunea de la Antena 1 a fost presărată pe alocuri şi cu momente amuzante generate de interpretarile inedite ale unor concurenţi, precum autointitulatul Kaze Dem Powa, un tânăr care participă la „X Factor“ pentru a-şi impresiona fosta iubită cu versurile şi emoţiile sale, dar totodată aşteaptă să fie susţinut şi de actuala prietenă pe care o cunoaşte de doar două zille. Brenciu nu se poate abţine să-i spună: „Ai o dedublare de personalitate!“, iar Bănică a adăugat: „Piesa asta a fost aşa, de parastas“, în vreme ce Delia a concluzionat: „Foarte multă lume vine la X Factor ca să-şi rezolve problemele, ceea ce nu este neapărat rău“. Nu este de mirare faptul că Sorin Andrei Dobre, căci acesta este numele său real nu a trecut mai departe.

Hamude, un arătos participant la „Tempation Island - Insula iubirii“, a cântat şi el pentru iubita care l-a înşelat o melodie sugestivă,  „Perfect fără tine“, pentru a-i da dreptate lui Horia Brenciu care a spus că emisiunea s-ar putea numi „Psihoterapeutul X Factor“. Nu a avut însă succes, iar drumul său muzical s-a oprit duminică seara. 

FOTO Antena1 

Printre vocile care au surprins plăcut juriul aseară a fost Loredana Anghelache, o fostă cântăreaţă de muzică de petrecere care-i aminteşte lui Răzvan de Nicoleta Nucă. „Prinţesa de aur“, aşa cum se prezintă, a fost foarte apreciată de solistul de la Carla’s Dreams: „Te felicit şi-ţi multumesc“, iar Brenciu i-a remarcat ritmicitatea ieşită din comun a vocii, precum şi energia sa debordantă: „Ai o voce în contrapartidă cu înălţimea ta“, în timp ce Delia a dezvăluit şi faptul că piesele Loredanei de pe YouTube au chiar şi un milion de vizualizări. 

FOTO Antena 1 

O altă  voce fabuloasă din concursul de aseară a fost cea a lui Simion Caragia care a declarat: „Fac orice legat de teatru, muzică, artă. Nu pot face altceva!“. El vine din Republica Moldova cu o poveste la fel de emoţionantă ca vocea sa. Sora lui a murit mult prea devreme, iar piesa şi participarea la concurs i le dedică acesteia. Publicul a aplaudat frenetic timp de câteva minute, iar Horia Brenciu nu şi-a putut opri câteva lacrimi. Delia a avut şi ea ceva de spus: „Ai creat, pesemne cel mai sensibil moment din tot X Factor-ul. Felicitări!“. Ştefan Bănică recunoaşte, la rândul său: „Mi-aş fi dorit ca la vârsta ta să am aceeaşi maturitate şi stăpânire de sine. Mulţumesc! Este pentru prima oară când spun asta unui concurent!“. Vizibil emoţionat, Horia Brenciu a mai adăugat: „M-a cucerit din prima melodie. Nimic nu putea să-i vină mai bine vocal!“.

Tot din seria celor patru „Da“ face parte şi Eliza Georgescu,cea care vine dintr-o familie de actori şi este totodată logodnica lui Cosmin Natanticu. Interpretarea ei de excepţie a făcut-o pe Delia să afirme: „A rupt norma! Mi-a plăcut foarte mult Cry Baby. Este o piesă la care nu se aruncă, aşa, oricine! E pe cale de a deveni un rockstar“.

Chiar dacă Dani Oţil a fost sceptic în privinţa lui Alex Madin şi a spus „nu vreau să te descurajez, dar rar trece o piesă a unuia dintre juraţi mai departe!“, concurentul a reuşit să dărâme acest mit şi a încântat întreg juriul cu „Eroina“ lui Carla’s Dreams, despre care Ştefan recunoaşte că a fost cea mai bună interpretare a acestui hit de la „X Factor“, răsplătită astfel cu patru „Da“. Iar fina lui Horia Brenciu, medicul nutriţionist Elsa Caragia, va primi trei „Da“ şi va trece în etapa următoare, spre plăcuta suprindere a naşului ei. 

FOTO Antena 1 

Concursul „X Factor“ este faimos în toată lumea, dar este neaşteptată prezenţa aici a unui finalist din Italia. Enrica a ajuns până-n finala „X Factor“ din Italia şi a vrut să-şi încerce norocul şi în România pentru a afla cum să-şi îmbunătăţească interpretarea şi ce să facă mai departe în cariera sa artistică. Bănică a plăcut-o foarte mult şi cum votul său a devenit unul decisiv, nu a ezitat să răspundă favorabil: „Aş fi nebun să te las să pleci din concursul ăsta!“.

Concurenţii de duminică seara care pot fi votaţi în cadrul aplicaţiei „X Factor“ sunt: Enrica Tara, Mirela Cumpănaş, Eliza Georgescu, Alex Mladin, Elsa Caragia, Simion Caragia, Loredana Anghelache. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările