Theater Networking Talents aduce 14 tineri regizori pe scena Teatrului Naţional din Craiova VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursă foto: Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova
Sursă foto: Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova

Între 5 şi 9 iulie 2022, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova devine rampa de lansare a tinerilor absolvenţi de regie ai universităţilor din România, odată cu cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Tinerilor Regizori Theater Networking Talents (TNT).

Spectacole, dezbateri, ateliere, instalaţii urbane, concerte, vizionări de filme de scurtmetraj sunt doar o parte din activităţile ce vor avea loc în timpul Theater Networking Talents (TNT).

După doi ani în care situaţia epidemiologică a făcut imposibilă organizarea festivalului, această ediţie-maraton va reuni o selecţie a celor mai bune producţii ale regizorilor români care au absolvit facultatea în promoţiile 2020/2021/2022 (licenţă şi master). Sunt invitate paisprezece spectacole ale absolvenţilor din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş, producţii montate pe texte clasice, contemporane sau chiar devised. 

Multe dintre ele au fost deja preluate sau produse de companii teatrale precum #Reactor de creaţie şi experiment Cluj-Napoca, Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroşani, Teatrul pentru copii şi tineret „Luceafărul” Iaşi, Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava, Teatrul de Stat Constanţa sau Teatrul Municipal „L.S. Bulandra”, Bucureşti. 

Spectacolele vor fi prezentate în cadrul unui showcase în faţa publicului craiovean, a managerilor de teatre, producătorilor independenţi sau selecţionerilor de festivaluri invitaţi din toată ţara, precum şi a altor artişti, viitori colegi de breaslă.

Cele 14 nume pe care ediţia a IV-a a TNT le aduce în prim-plan sunt Tudor Antofie, Răzvan Enciu, Irisz Kovacs, Petro Ionescu, Vlad Isăilă, Irina Moscu, Alin Neguţoiu, Tudor Nicorici, Bianca Oprea, Mara Oprea, Cosmin Panaite, Mihai Păcurar, Monica Stoica şi Máté Szilvay. Spectacolele lor vor putea fi urmărite în cele trei săli ale Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova. 

Alături de cele 14 spectacole ale regizorilor din showcase, programul Theater Networking Talents (TNT) include şi numeroase activităţi dedicate atât artiştilor din toate domeniile artelor spectacolului cât şi publicului larg: dezbateri (moderate de Iulia Popovici), instalaţii, scurtmetraje ale absolvenţilor de regie film (selecţionate de Andrei Rus), şi două concerte (susţinute de Paulina şi Valeria Stoica). 

Theater Networking Talents (TNT) este organizat de Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova şi Departamentul Arte şi Media din cadrul Universităţii Craiova, cu sprijinul partenerilor: Casa de Cultură „Traian Demetrescu” şi UNITER. 

TNT continuă parteneriatul cu Goethe Institut, prin workshopurile programului internaţional New Stages Southeast, în cadrul cărora tineri dramaturgi şi regizori vor continua lucrul la proiectele începute la Craiova în toamna anului trecut, sub îndrumarea mentorilor Rebekka Kricheldorf şi Theodor Cristian Popescu.

Pentru evenimentele din cadrul TNT intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, pe baza rezervărilor făcute la Agenţia de bilete a Teatrului Naţional „Marin Sorescu”. 

Mai multe detalii despre TNT sunt disponibile pe www.tncms.ro.

TNT - un eveniment provocator şi o experienţă de neratat, la care sunt aşteptaţi toţi cei care vor să descopere noua generaţie de creatori de teatru.

Eveniment Theater Networking Talents (TNT), ediţia a IV-a 

Când: 5-9 iulie 2022

Unde: Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova 

Bilete: intrarea este gratuită, pe bază de rezervare

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova este o instituţie culturală românească de prestigiu a cărei lungă şi bogată istorie de 170 de ani a culminat cu spectacolele legendare ale lui Silviu Purcărete, prezentate în cadrul celor mai importante festivaluri de teatru din întreaga lume, dar şi cu imensul succes internaţional al Festivalului Shakespeare, care aduce în România spectacole de pe cinci continente, la fiecare doi ani. 

Acum, cu o viziune contemporană, teatrul abordează perspectivele prezente şi viitoare, adresându-se unui spectru din ce în ce mai larg de public, în conformitate cu provocările actuale. 





 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite