Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Tatăl Prinţului Paul de România, rodul iubirii interzise dintre Carol al II-lea şi Zizi Lambrino

1
4 Jul 2022 04:39:16
Autor: OK! Magazine
Regele Carol al II-lea şi Mircea
Grigore Carol Lambrino. Foto: Arhivă
Regele Carol al II-lea şi Mircea Grigore Carol Lambrino. Foto: Arhivă

Prinţul Paul de România este Paul Lambrino, aşa cum figurează el în acte, nepotul biologic al regelui Carol al II-lea al României.

Paul este fiul lui Mircea Grigore Carol Lambrino şi al primei sale soţii, Hélène Henriette Naravitzine.

Iată şi motivul pentru care Paul s-a judecat zeci de ani cu Regele Mihai I pentru a fi recunoscut drept urmaş legitim al Regelui Carol al II-lea. Pentru aceasta, Casa Regală a României ar fi trebuit să-l admită în rândurile sale pe Mircea Grigore Carol Lambrino, cumva fratele vitreg al lui Mihai I.

Şi asta pentru că Regele Carol al II-lea, înainte de-a devenit soţul Principesei Elena a Greciei şi Danemarcei (ulterior Regina Mamă Elena), s-a căsătorit în secret, în 1918, la Odessa, cu Ioana Valentina Lambrino (cunoscută sub numele de Zizi Lambrino). Căsătoria acestora nu a fost recunoscută de Casa Regală, dar nici anulată de Biserica Ortodoxă, iar fructul dragostei lor a fost acest Carol Mircea.

Citeşte mai departe aici...

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

defu gabi
4.07.2022, 10:10:12

Titulatura de Print/Paul de Romania nu este detinuta legal, in consecinta, utilizarea ei de catre persoana fizica Paul Lambrino ar trebui tratata ca uzurpare de titlu/calitate oficiala... La cate infractiuni a facut, ce mai conteaza una in plus, nu?! Tribunalele l-au stabilit ca mostenitor al bunurilor lui Carol 2, alaturi de ceilalti mostenitori, dar fara drept dinastic si fara titlu nobiliar - acestea doua putand fi oferite exclusiv de familia princiara si casa regala, cele doua refuzand categoric recunoasterea lui ca nobil si succesor la tron... In consecinta, persoana "Printul Paul de Romania" nu exista legal...

-3 (15 voturi)
Modifică Setările