Braşov

articolul anterior articolul urmator

Autobuzele electrice revin pe străzi, la Braşov, după ce au fost retrase pentru investigarea incidentul de acum câteva zile, când unul dintre ele a luat foc

0
30 Jun 2022 18:28:33
Autor: Ioan Buciumar
Autobuzele electrice revin pe trasee la Brasov FOTO Adina Deliu
Autobuzele electrice revin pe trasee la Brasov FOTO Adina Deliu

Dupa ce, in urma cu o saptamana, un autobuz electric lua foc pe o strada din Brasov, firma producatoare a facut mai multe verificari. Acum, 10 din cele 60 de autobuze au ieşit din nou pe stradă.

Autobuzele electrice încep sa revină pe traseu, după ce au fost făcute mai multe verificări. Reprezentaţi ai firmei de autobuze şi ai celei care produce acumulatorii au făcut verificarile necesare la primele autovehicule. 

De joi dimineaţa, 10 din cele 60 de maşini sunt pe străzile oraşului, după ce au primit certificări din partea tuturor specialiştilor în urma verificărilor iniţiate ca urmare a incidentului din 23 iunie, cu autobuzul din care a început să iasă fum pe traseu.

„În urma verificărilor tehnice realizate până la acest moment, specialiştii au constatat că cele 10 autobuze electrice SOR de opt metri se prezintă în condiţii tehnice şi de siguranţă bune, primind avizul tehnic favorabil din partea SOR şi EVC. În următoarele zile se va finaliza şi analiza pentru cele opt autobuze electrice de 12 metri, alimentate în curent continuu, iar în cazul în care se constată că pot fi exploatate în condiţii de siguranţă vor fi scoase în circulaţie”, a precizat Silviu Stefan, purtatorul de cuvânt al RATBV SA.

Celelalte 42 de autobuze mai au de aşteptat pana vor putea ieşi pe traseu. Aceasta se va întâmpla doar în momentul în care analiza făcută de reprezentantii celor doua firme vor incheia verificarile, iar autovehiculele vor fi declarate sigure în exploatare. Reprezentantii societăţii de transport public spun ca autobuzul de pe linia 34 a luat foc din cauza unui scurtcircuit la o celula a unuia dintre module. Acum, producătorul bateriilor cerceteaza cauza din care a izbucnit incendiul.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Comuna din Vaslui unde preotul şi sătenii se roagă să vină ploaia. „Poate ne aude Dumnezeu şi pe noi“

Gestul jenant al unor români care au luat masa la restaurant şi au plecat fără să plătească. Ce scuză au folosit

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările