Buzău

articolul anterior articolul urmator

Anchetatorii au aflat cauza morţii profesorului Constantin Ion, care s-a electrocutat în timpul orei

0
15 Apr 2016 15:26:48
Autor: Iulian Bunila
Profesorul Constantin Ion a murit electrocutat
Profesorul Constantin Ion a murit electrocutat

Anchetatorii au intrat în posesia rezultatului necropsiei în cazul profesorului Constantin Ion, de la Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil”, care a murit în timp ce experimenta arcul electric în faţa elevilor. Legiştii au stabilit că decesul a survenit în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii, produsă prin electrocutare la ambele mâini.

Iniţial anchetatorii luau în calcul că decesul bărbatului să fi fost cauzat de o lovitură puternică la cap care s-ar fi produs în momentul în care profesorul a fost trântit la pământ de arcul electric produs.  

Constantin Ion preda de peste două decenii electronica la Liceul Grigore C. Moisil. Miercuri după-amiază el le preda elevilor de clasa a noua despre arcul electric, prilej cu care efectua un experiment pe această temă. Brusc, profesorul de electrotehnică a atins cu mâna bornele aparatului, moment în care s-a produs un arc electric. Supratensiunea l-a azvârlit pe dascăl care în cădere s-a izbit puternic cu capul de tablă.

Copiii au anunţat imediat conducerea liceului şi ambulanţa. Medicii au încercat zeci de minute să-l resusciteze dar nu au mai reuşit să-l readucă la viaţă. „La ora 14.30, doamna director m-a anunţat telefonic că în timpul unei ore desfăşurate de domnul profesor inginer electronist Constantin s-a produs o electrocutare. A fost izbit cu capul de tablă şi înţeleg că de aici a survenit decesul. A fost resuscitat 45 de minute şi, în final, s-a declarat decesul”, a declarat Nela Wamsiedel, inspector general şcolar.

Elevii s-au speriat foarte tare când au văzut scena iar unul dintre copii a avut nevoie de îngrijiri medicale de la ambulanţieri. Ei vor fi consiliaţi psihologic. Cazul este anchetat de Poliţie şi Parchet, dar şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă, tragedia fiind încadrată ca accident de muncă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii