Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Imaginea care i-a făcut să exclame până şi pe inspectorii RAR: „E păcat să pui şurub unde poţi lega cu sârmă, adică funie“

4
30 Jun 2022 17:08:24
Autor: Ştefan Lică
FOTO Facebook / Registrul Auto Român Oficial
FOTO Facebook / Registrul Auto Român Oficial

Un şofer inconştient şi-a legat una dintre roţile maşinii cu o funie şi a mers la RAR convins că îşi va putea recupera talonul reţinut pentru că nu avea ITP-ul. Doar că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de la târg.

S-a întâmplat la Cluj, unde inspectorilor RAR nu le-a venit să-şi creadă ochilor atunci când au văzut maşina. 

„E păcat să pui şurub acolo unde poţi lega cu sârmă”, spune o glumă celebră printre şoferi. Sârmă sau funie, am putea completa noi, după ce am văzut autovehiculul care s-a prezentat la RAR Cluj pentru redobândirea talonului reţinut în trafic, culmea, pentru lipsa ITP. Din păcate, această glumă a fost luată în serios de un bărbat care a legat cu câţiva metri de funie componente ale sistemelor vitale ale vehiculului", se arată într-o postare pe pagina de Facebook Registrul Auto Român Oficial. 

Şi asta nu a fost tot. Inspectorii RAR au găsit o mulţime de alte neconformităţi, suficiente pentru a umple o listă.

„Pe lista neconformităţilor se adaugă: nefuncţionarea farurilor şi luminilor pentru frânare, bara faţă compusă din bucăţi prinse cu sârmă, joc în articulaţii şi suspensii, anvelope de alte dimensiuni. Le mulţumim colegilor de la Cluj care au scos de două ori din circulaţie această maşină, atât în urma controalelor în trafic, cât şi după prezentarea la RAR. Am putea spune că şoferul acestui autovehicul nu a primit nici măcar un capăt de aţă de la colegii noştri…”, se mai menţionează în aceeaşi postare.
 
Roata care i-a uimit până şi pe inspectorii RAR. FOTO Facebook / Registrul Auto Român Oficial
 
Postarea a devenit virală, iar câteva sute de comentarii nu au întârziat să apară. „Şi încă câţi mai sunt aşa în trafic, dar RAR-ul nu poate să îi observe şi să îi prinde deoarece este ocupat să se uite după aia cu modificări care majoritatea din ei au maşînă în stare mai bună de cât atunci când a plecat din fabrică”, a scris cineva. 

„Şi certificatul de naştere anulat. Pericol de moarte pe şosele”, a scris altcineva.
 
„Ar trebui sa faceţi niste controale serioase la staţiile ITP, în special pe partea de noxe... Avem cazane care se plimbă pe străzi cu ITP-ul valid.” „Un montaj ecologic” şi „Oare se găseşte tutorial pe YouTube pentru aşa ceva? Pare complicată legătura aia acolo”, au fost doar câteva din comentariile apărute. 
 
Au existat şi internauţi care şi-au exprimat îndoiala că şoferul şi-a legat singur funia la roată şi cred că asta s-a întâmplat accidental: „Mai mult ca sigur s-a agăţat din mers , omul probabil nici nu a ştiut că e acolo. E imposibil să fie pus acolo de cineva.”
 
„Trebuia felicitat, pentru faptul că a pus funie în loc de sârmă, funia conferă o anumită elasticitate suspensiei, pe când sârma...”, a adăugat altcineva.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Cum sunt „vânaţi” şi amendaţi pe drum turiştii români care merg în Grecia. „Se poate şi mai rău”
 
Capitolul la care România a depăşit Grecia şi e la un pas de Portugalia şi Spania. Ce arată cifrele Eurostat
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

The Impaler
30.06.2022, 18:54:33

Nu a dat spaga ceruta ca la noi e cutuma din vremea fanariotilor peschesul.

-1 (1 vot)
Voicu Nicolau
1.07.2022, 07:19:02

La cum arată ”căruța” ardeleanului, legată cu funie, cu șpagă obține ITP numai în Cluj.

-1 (1 vot)
Verifica intotdeauna
30.06.2022, 20:00:35

Asta nu este un fel de tentativa de omor?

+1 (1 vot)
Amdo Odma
1.07.2022, 09:24:35

Cum sa lege cu funie? Nu se fixa nimic.

Modifică Setările