Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Doi ponei abuzaţi, confiscaţi de oamenii legii. Animalele erau apatice şi deshidratate

0
3 Jul 2022 09:38:11
Autor: Mariana Iancu
Ponei abuzaţi FOTO IPJ
Ponei abuzaţi FOTO IPJ

Poliţişti din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari au desfăşurat sâmbătă, 2 iulie, o acţiune pe linia prevenirii si combaterii utilizării abuzive a animalelor în oraşul Năvodari, zona turistică Mamaia Nord.

Poliţişti din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari au desfăşurat sâmbătă, 2 iulie, o acţiune pe linia prevenirii si combaterii utilizării abuzive a animalelor în oraşul Năvodari, în zona turistică Mamaia Nord.
 
În urma activităţilor, poliţiştii au identificat 2 bărbaţi, de 29, respectiv 33 de ani, care utilizau ponei pentru a fi fotografiate de turişti în scopul obţinerii unei sume de bani.
 
Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă de 3.000 de lei fiecare, conform Legii 205/2004 privind protecţia animalelor.
 
Totodată, poliţiştii au efectuat o examinare a celor doi ponei, constatând faptul că animalele prezintă urme de deshidratare şi apatie, iar prin plimbarea pe plajă au fost expuse forţat la temperaturi foarte ridicate, fiindu-le astfel provocate suferinţe fizice şi psihice. 
 
În acest sens, poliţiştii au emis câte un ordin de plasare în adăpost, pe o perioadă de 45 de zile, cei doi ponei fiind transportaţi la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. 
 

Vă recomandăm şi: 

Hamsia prăjită, gustul vacanţei pe litoral. Cum sunt păcăliţi turiştii la mare
 
Cele mai periculoase locuri de scăldat pe litoralul românesc. Aici lumea spune că marea „cere un om”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările