Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Visul american pentru pisicile venite din Ucraina: „Stăpâna lor a refuzat să plece fără ele. În urmă nu mai are nimic“

0
30 May 2022 13:39:35
Autor: Cornelia Mazilu
sursa: Ajutaţi-l pe Lăbuş
sursa: Ajutaţi-l pe Lăbuş

Două dintre pisicile refugiate din Ucraina, care au fost îngrijite la Galaţi, se mută în America. Stăpâna lor a pierdut casa, bunurile, totul a fost bombardat şi nu mai are unde să se întoarcă, aşa că s-a decis să le ia cu ea acolo.

Cele două pisici din imagine au fost cazate la Spitalul Animalelor Orfane din Galaţi în primele săptămâni de la declanşarea războiului în Ucraina. Stăpâna lor le-a lăsat în grija personalului medical, cu promisiunea că atunci când va putea, va veni să le ia.

Între timp, femeia a aflat că a pierdut casa, bunurile, totul a fost bombardat şi nu are unde să se întoarcă în Ucraina. Singura ei speranţă a venit de departe, din America, acolo unde locuieşte fiica sa şi care s-a oferit să o ia cu ea acolo. 

„La Spitalul Animalelor Orfane celor două pisici li s-au oferit cele mai bune condiţii de viaţă, astfel încât să nu simta desparţirea de omul lor. Stăpâna a pierdut casa, bunurile, totul a fost bombardat şi nu are unde să se întoarcă în Ucraina. Singura ei speranţă a venit de departe, din America, acolo unde locuieşte fiica sa.

Deşi iniţial, fiica a vrut să o ia doar pe mama acolo, femeia a refuzat să plece atât de departe fără pisici. Ştia că nu se va mai putea întoarce vreodată după ele. Au luat deja avionul spre America, spre o nouă viaţă, pentru a cunoaşte visul american. Le dorim sănătate şi să treacă cu bine peste coşmarul pe care l-au trăit în ultimele luni”, spune Corina Grigore, administratorul adăpostului „Ajutaţi-l pe Lăbuş”. 

 

Sursa: Ajutaţi-l pe Lăbuş 

De la declanşarea războiului în Ucraina, mai mulţi căţei şi pisici din Ucraina, salvaţi de familiile lor din calea războiului, şi-au găsit liniştea la Spitalul Animalelor Orfane de la „Ajutaţi-l pe Lăbuş” din Galaţi. Animalele sunt în siguranţă şi sunt cazate gratuit, până când stăpânii lor se vor putea întoarce după ele. 

Pentru ca aceste suflete să se acomodeze şi să treacă mai uşor peste trauma despărţirii de familie, la Spitalul Animalelor Orfane au fost pregătite padocuri individuale, încălzite, cu acces în curte, spaţii pentru pisici cu culcuşuri călduroase. 

Reprezentanţii asociaţiei de protecţie a animalelor fac un apel către refugiaţii care ajung cu animalele de companie în România să nu le abandoneze şi să sune la adăpost. În cazul în care nu pot suna, să lase un bileţel cu vârsta, numele acestora, eventual detalii despre starea lor de sănătate.

În adăpostul „Ajutaţi-l pe Lăbuş”, de la marginea Galaţiului, peste 1.200 de animale (câini, pisici, măgari, oi, cai) sunt ajutate să aibă o viaţă mai bună. 

Vă recomandăm şi: 

Povestea „Indianului”, motanul terapeut care ajută animalele să treacă peste traumele suferite FOTO

Cum trăieşte ultima supravieţuitoare a unui cătun de pe malul Siretului. „Am rămas doar cu căţeii. Cu ei, mai uit de necazuri” FOTO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările