Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Cum au fost pedepsiţi trei bărbaţi care au ucis un cerb imens, împotmolit într-un gard

3
29 May 2022 17:59:18
Autor: Daniel Guţă
FOTO: ARHIVĂ Sursa: Parcul Natural Apuseni
FOTO: ARHIVĂ Sursa: Parcul Natural Apuseni

Trei bărbaţi care au ucis un cerb, după ce animalul sălbatic s-a împotmolit într-un gard de sârmă, au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare

Magistraţii Judecătoriei Haţeg au condamnat la câte şase luni de închisoare, cu suspendare, trei bărbaţi cu vârste de 30, 35 şi 55 de ani, acuzaţi de braconaj cinegetic, după ce au participat la uciderea unui cerb.

VIDEO „Regele pădurilor” din Parcul Naţional Retezat, în imagini inedite din sălbăticie

FOTO Lupul singuratic din Retezatul Mic. Imagini spectaculoase cu animalul care a dat târcoale unui grup de turişti

VIDEO Paradisul animalelor sălbatice în Parcul Naţional Retezat. Ce au surprins camerele video de monitorizare

Potrivit aceleiaşi sentinţe, cei trei vor trebui să plătească, în solidar, 12.000 de euro, către Asociaţia de Vânătoare şi Pescuit Sportiv „Cinegetica Hunedoara”, care gestionează fondul de vânătoare din zonă, reprezentând despăgubiri civile, şi câte 2.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Soluţia instanţei nu este definitivă, putând fi contestată.

În 5 aprilie 2019, cadavrul unui cerb căruia i-a fost tăiată beregata a fost observat, ascuns în mărăcini, pe marginea unui drum din satul Zeicani. La scurt timp, poliţiştii au depistat trei localnici cu privire la care au stabilit că au capturat şi ucis prin mijloace neautorizate cerbul carpatin mascul, de aproximativ 350 de kilograme, pe raza fondului cinegetic Zeicani. „Animalul şi-a prins unul din membre într-un gard, iar cei trei hunedoreni l-au decapitat, cu scopul de a-l tranşa”, informa Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Potrivit anchetatorilor, unul dintre localnici, care se afla cu oile la păşunat, a auzit câinii lătrând foarte tare şi a crezut că aceştia i-au atacat caprele care păşunau în apropierea fermei sale din Zeicani. Şi-a trimis un apropiat să vadă ce se întâmplă, iar acesta a găsit cerbul, căzut la pământ şi înconjurat de mai mulţi câini care lătrau, iar unii îl muşcau.

Imediat, bărbatul şi-a sunat un prieten, căruia i-a cerut să îi aducă un cuţit, pentru a înjunghia animalul. La scurt timp, a venit şi ciobanul şi toţi trei au hotărât să tragă cerbul din câmp şi să-l ascundă în tufărişuri lângă sălcii şi să aştepte lăsarea întunericului pentru a-l eviscera. Înainte de a ascunde cerbul în tufişuri, localnicii şi-au făcut poze lângă animal.

„Suspecţii, fără să deţină o autorizaţie, au ucis exemplarul de cerb, astfel dobândind vânatul în mod ilegal. Au acoperit urmele, aspect ce este în măsură să întărească concluzia, că au săvârşit fapta de braconaj reţinută în sarcina lor”, se arată în dosar.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Secretele întunecate din munţii dacilor, care l-au înfiorat pe Ceauşescu. Ce au căutat aici nemţii şi sovieticii

Adi de la Brad, guru al sectei Copiii Soarelui, arestat. Adeptele sale au rupt tăcerea. Ce le făcea fostul miner în numele „emancipării spirituale“

Mănăstirea Prislop, mai atractivă decât oricând. Ce au făcut maicile din colţul de Rai al lui Arsenie Boca VIDEO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

OmTacut2
29.05.2022, 18:46:18

Trebuiau sa efecteze pedepsele pe bune, nu cu suspendare, mama lor de nenorociti.

+5 (7 voturi)
australis
29.05.2022, 21:15:46

I-au pupat in fund nenorocitii, iar judecatorii sunt mai penali ca si faptuitorii

+6 (6 voturi)
Mihai Medias
30.05.2022, 09:15:02

"Cum au fost pedepsiţi trei bărbaţi care au ucis un cerb imens, îMPOTMOLIT într-un gard." Asa deci, gardul era din namol. Acum înteleg mai bine informatia.

-1 (1 vot)
Modifică Setările