Suceava

articolul anterior articolul urmator

Momentul în care Roxana Donisan a fost atacată de rechin a fost filmat de un turist. „A ajuns până la geamandură, acolo a înhăţat-o rechinul“

6
6 Jul 2022 17:54:46
Autor: Maria Ţaga
Românca ucisă de rechin FOTO Facebook
Românca ucisă de rechin FOTO Facebook

Părinţii Roxanei Donisan, românca ucisă în Egipt de un rechin, au povestit că fiica lor a găsit oferta de vacanţă în staţiunea Hurghada în ultima clipă şi a ocupat singurul loc rămas liber în avion. Acum aşteaptă să ajungă acasă trupul neînsufleţit al singurului lor copil.

„Îi plăcea foarte mult în Egipt, la Hurghada. Luni trebuia să se întoarcă şi duminică s-a dus să înoate. Când am văzut la televizor ştirea cu rechinul mi-a sărit inima din loc. Am rugat-o pe o vecină care are un telefon performant să-i trimită un mesaj. Joi am vorbit ultima dată cu ea. Duminică s-a dus la ultimul înot şi s-a dus la moarte. Pe 28 iunie, la ora 14.44, am primit ultimul mesaj de la ea”, povesteşte mama Roxanei, pentru Monitorul de Suceava

Părinţii ei au aflat din presă ce s-a întâmplat în ultimele clipe de viaţă ale Roxanei.

„Ea a ajuns până la geamandură. Acolo apa e de maximum 2 metri, unde a înhăţat-o rechinul. Sunt poze făcute de un turist de pe vasul care era imediat dincolo de geamandură. El a alertat... Nu avea nimeni curajul să sară în apă să o salveze. Când a venit poliţia la uşă să ne ceară date personale şi a întrebat dacă locuieşte aici, mi-a cerut numărul de telefon, i l-am dat şi n-a trecut un sfert de oră şi m-a sunat consulul din Egipt, care a spus că e vorba de fata noastră. Prima informaţie a fost că a reuşit să ajungă până la mal, asta înseamnă că nu era distanţă mare şi confirmă că de pe vas cineva filmase lupta. De la societatea de turism mi-au spus ce mi-a spus şi consulul. Azi am făcut toate demersurile pentru certificatul de deces şi aducerea ei acasă. Domnul consul mi-a promis că într-o săptămână o aducem”.

Roxana Donisan, în vârstă de 44 de ani, era funcţionară la Direcţia de Finanţe din anul 2008, iar colegii Roxanei s-au declarat şocaţi de moartea cumplită a colegei lor. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, la data de 3 iulie a.c., de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unei românce aflate în vacanţă în staţiunea Hurghada, Egipt. „În acest context, reprezentanţii ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile competente egiptene în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii decesului. Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile competente egiptene, în urma investigaţiilor realizate, a reieşit că decesul cetăţeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin. Reprezentanţii Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile române competente pentru identificarea, de urgenţă, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanţe pentru pierderea suferită şi oferite informaţiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsufleţit pentru a fi înmormântat în România”, se arată în comunicat.

Roxana Donisan avea 40 de ani şi nu era căsătorită. Ea a lucrat ca asistent preparator la SNSPA, iar din 2008, era inspector superior la Executare silită în cadrul ANAF Suceava.

Te-ar putea interesa şi:

Ce se întâmplă în Egipt după atacul rechinilor. Mic ghid pentru a nu fi atacaţi de prădătorii mărilor

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Utilizator Adevărul
6.07.2022, 17:46:14

Comentariu considerat abuziv.

corect roman
6.07.2022, 19:16:47

De morti numai de bine.Sa nu uitam si faptul ca cei de la executare silita prrimesc si multe blesteme datorita excesului de zel precum si unele pozitii abuzive in favoarea celor cu bani.Traiesc bine romanasii daca isi permit dublu sejur la 5 stele.

-2 (12 voturi)
Dem Cristi
7.07.2022, 09:31:41

Fata asta săraca din ce scrie presa era necăsătorită, +40, fără obligații deci pe ce să cheltuie banii? Am întîlnit într-un grup o fată la fel care făcea anual 1-2 excursii de genul și nu avea un salariu cine știe ce. Făcea saving pentru plăcerea de a călători, Așa că vorbești prostii. Ca să nu mai zic că un sejur în Egipt e 1000 și ceva de euro dacă legi două iei discount că ai un singur zbor.

+4 (8 voturi)
Flogea Aurelu
7.07.2022, 13:16:04

Dem Cristi facea "saving"?! decapumeu.

Cody F. Rocco
6.07.2022, 20:34:49

cum de nu urla lumea "omorati, bre, rechiniiii... ca ne omoara ei pe noi!!!!"?

-2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările