Ambasadoarea Olandei: Oricare ar fi rezultatul alegerilor, acesta trebuie să reflecte voinţa reală a poporului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadoarea Olandei la Bucureşti, prin cumul şi la Chişinău, Stella Ronner-Grubačić, este de părere că oricare ar fi rezultatul alegerilor parlamentare din Republica Moldova, acesta trebuie să reflecte voinţa reală a poporului moldovenesc.

La finalul unei vizite la Chişinău, efectuate în contextul scrutinului electoral, alături de alţi ambasadori, diplomata a declarat că ambasadorii vor să se convingă de faptul că aceste alegeri se vor desfăşura în conformitate cu cele mai înalte standarde internaţionale, transmite IPN.

Stella Ronner-Grubačić susţine că orice vizită pe care o efectuează în Republica Moldova este concentrată pe două scopuri – de a aduce şi de a lua. Ambasadoarea afirmă că va lua cât mai multă informaţie, mai ales într-o asemenea perioadă, în care în câteva zile urmează să înceapă campania electorală. Şi în acest context, alături de colegi diplomaţi, şi-au propus să se întâlnească cu partide politice, candidaţi, cu reprezentanţii Comisiei Electorale Centrale, cu alte autorităţi, pentru a înţelege care este situaţia aici în teren şi cum ar putea fi acordat sprijin în acest sens.

Cât despre eventuale constatări sau observaţii, diplomata a declarat că este deocamdată prematur pentru a se pronunţa în acest sens. Mai mult, în Republica Moldova au fost desemnate mai multe misiuni de monitorizare a alegerilor care urmează să-şi facă munca, iar ulterior să se expună cu privire la ceea ce se întâmplă.

„Dar ceea ce ne interesează pe noi e să ne asigurăm într-adevăr că dacă undeva răsună discursuri cu mesaje de ură sau în cazul în care nu se respectă în totalitate regulile de joc clar stabilite, vor urma sancţiuni. Şi în acest sens există o legislaţie naţională, care trebuie respectată. În caz contrar, există organe electorale şi instanţe care trebuie să intervină şi să se expună prin hotărâri”, a mai punctat  Stella Ronner-Grubačić.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite