Presa română, despre meciul Milsami Orhei - FCSB: „Milsami, echipa omului care a furat 1 miliard de dolari din bugetul ţării”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Sor orhei.md

Presa sportivă din România a analizat adversarul FCSB din primul tur preliminar al Europa League din acest sezon. Jurnaliştii români scriu că FC Milsami Orhei este patronată de Ilan Şor, cel care „a furat 1 miliard de dolari din bugetul ţării”.

Sport.ro scrie că „Milsami Orhei este patronată de unul dintre cei mai bogaţi oameni din estul Europei, dar şi unul dintre cei mai controversaţi. În Republica Moldova, Ilan Shor este cunoscut ca „omul care a furat 1 miliard de euro din bugetul ţării”.

Sursa citată menţionează că Ilan Şor este „de o saptămână de negăsit”.

„El a părăsit Republica Moldova după ce partidul condus de oligarhul Vladimir Plahotniuc a cedat guvernarea. Plahotniuc a părăsit, de asemenea, Republica Moldova, lucru care a declanşat un val de declaraţii la Chişinău. „Aceşti oameni vor fi aduşi în ţară şi vor răspunde pentru faptele lor”, a spus noul prim-ministru al Republicii Moldova, Maia Sandu”, notează sport.ro

Gazeta Sporturilor scrie că „Roş-albaştrii vor întâlni echipa lui Ilan Shor, magnatul proaspăt dispărut din Moldova după cutremurul politic de la Chişinău. A participat la „furtul secolului în Moldova”.

„În urma evenimentelor politice de la Chişinău, de săptămâna trecută, când guvernul condus din umbră de oligarhul Vladimir Plahotniuc a cedat cu greutate puterea guvernului condus de Maia Sandu, Ilan Shor, ajuns deputat în Parlamentul moldovenesc, şi familia lui au părăsit Moldova, refugiindu-se la Moscova”, menţionează gsp.ro.

FC Milsami Orhei, antrenată de Veaceslav Rusnac, va întâlni în primul tur al Europa League echipa română FCSB. Primul meci se va disputa la Bucureşti, pe 11 iulie, iar returul la Orhei - 18 iulie.

Ilan Şor a fost condamnat în iunie 2017, de către prima instanţă, la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înşelăciune şi abuz de încredere. Sentinţa a fost atacată în instanţa de apel atât de procuror, cât şi de avocaţii inculpatului şi de reprezentantul SA Banca de Economii. Şor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunţarea sentinţei definitive se află sub control judiciar. Dosarul a ajuns la Curtea Apel Chişinău abia după şase luni, iar în februarie a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite