Vladimir Bolea: Funcţia de judecător la Curtea Constituţională ar trebui să fie una tehnică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate Vladimir Bolea susţine că funcţia de judecător la Curtea Constituţională ar trebui să fie una pur tehnică. Potrivit lui, cei şase magistraţi ar trebui să emită hotărâri strict în baza unei analize şi nu în conformitate cu situaţia politică din ţară. Declaraţia a fost făcută la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8, transmite IPN.

„Cea mai mare problemă pe care o vedem noi la Curtea Constituţională este că ei, prin acţiunile lor din ultimele zile, şi-au bătut joc în aşa un hal de CC, de noţiunea de Constituţie şi Înaltă Curte încât eu cred că va trebui să treacă foarte mult timp ca să putem readuce la valoarea ei Curtea Constituţională şi percepţia pe care trebuie să o aibă cetăţeanul faţă de aceasta”, a declarat Vladimir Bolea

Vladimir Bolea consideră că o hotărâre a Înaltei Curţi trebuie să corespundă întocmai Constituţiei Republicii Moldova.

Deputatul Partidului Socialiştilor Grigore Novac afirmă că CC trebuie să se ghideze de norma legală, nu de politică. „Mâine va fi altă situaţie politică în ţară. Ce? Emit altă hotărâre sau iar le anulează pe acestea?”, se întreabă parlamentarul.

Amintim că în Parlament s-a discutat marţi, 18 iunie, despre instituirea comisiei de anchetă „pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept privind tentativa puciului anticonstituţional a Partidului Democrat, realizată prin intermediul Curţii Constituţionale şi a Procuraturii Generale”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite