Iohannis, mesaj de Ziua Aviaţiei: Forţele Aeriene Române trebuie să continue procesul amplu de modernizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, în mesajul transmis de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, că Forţele Aeriene Române trebuie să continue procesul amplu de modernizare, ca parte a consolidării posturii de apărare a României, în concordanţă cu deciziile NATO.

„În acest context, salut lansarea misiunilor de Poliţie aeriană cu avioane F-16, sub comandă naţională, ca rezultat concret al acordului politic încheiat cu partidele parlamentare, la începutul mandatului meu de preşedinte, privind creşterea finanţării cheltuielilor de apărare până la 2% din PIB", spune Iohannis.

„Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene onorează curajul şi devotamentul temerarilor zborului. În această zi, aflată sub patronajul Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, transmitem recunoştinţa şi admiraţia noastră tuturor celor care au îmbrăţişat nobila profesie de aviator în slujba Aripilor Româneşti", se arată în mesajul transmis de preşedintele Klaus Iohannis, sâmbătă, cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene.

Conform sursei citate, această structură performantă a sistemului naţional de securitate îndeplineşte misiuni complexe pentru protejarea suveranităţii spaţiului aerian al României, asigurarea transporturilor aeriene şi cooperarea cu statele aliate în cadrul misiunilor de menţinere a păcii, precum şi participarea la înlăturarea urmărilor calamităţilor naturale sau în cazul unor situaţii de urgenţă.

„Forţele Aeriene Române trebuie să continue procesul amplu de modernizare, ca parte a consolidării posturii de apărare a României, în concordanţă cu deciziile NATO. În acest context, salut lansarea misiunilor de Poliţie aeriană cu avioane F-16, sub comandă naţională, ca rezultat concret al acordului politic încheiat cu partidele parlamentare, la începutul mandatului meu de preşedinte, privind creşterea finanţării cheltuielilor de apărare până la 2% din PIB. Toţi cei implicaţi în industria aviaţiei civile - de transport, utilitară şi sportivă - contribuie la dezvoltarea ţării noastre şi merită recunoştinţa noastră, la fel ca toţi aviatorii militari şi civili care salvează vieţi omeneşti ori desfăşoară activităţi de cercetare, promovând, astfel, ştiinţa aeronautică românească", mai spune Iohannis.

El îi felicită pe aviatori şi pe membrii Forţelor Aeriene pentru integritate, devotament şi tenacitate, valori care stau la baza performanţei acestora.

„Sunt convins că veţi continua, cu acelaşi profesionalism, să contribuiţi la îndeplinirea de către România a obiectivelor sale fundamentale de politică externă, pe linia apartenenţei la NATO şi UE şi a Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii. Vă doresc sănătate, succes şi «Cer senin»!", se încheie mesajul şefului statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite