Ludovic Orban: Falimentul guvernării PSD-ALDE este tot mai evident

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ludovic orban foto sever gheorghe

Liderul PNL, Ludovic Orban, susţine că „falimentul guvernării PSD-ALDE este tot mai evident”, iar premierul Viorica Dăncilă poate să se „laude” că ne-a adus pe primul loc în Europa în multe clasamente: cea mai mare inflaţie, cel mai mare deficit bugetar, deficit comercial. „Încă vreo câteva astfel de clasări pe locul 1 şi ne scot de tot din... clasament”, spune Orban.

„Vasilica Viorica poate să se «laude» că ne-a adus pe primul loc în Europa în multe clasamente. Avem cea mai mare inflaţie din Europa, aproximativ 4%. Suntem în fruntea clasamentului şi la deficitul bugetar, cu 1,7% din PiB. Conducem şi la deficitul comercial, cu peste 15 miliarde de EURO pe 2018 şi cu o creştere de 30% pe primele 5 luni ale anului 2019, comparativ cu primele 5 luni din 2018. Suntem în vârful topului şi la preţul cu care cumpărăm gazul din Rusia. Încă vreo câteva astfel de clasări pe locul 1 şi ne scot de tot din... clasament”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, ”falimentul guvernării PSD-ALDE este tot mai evident”.

”Din păcate, nota de plata pentru toate inepţiile PSD în economie o vom plăti noi, românii”, a mai scris Orban.

Rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a fost în iunie de 3,84, potrivit datelor publicate, în 10 iulie, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât şi bugetele de pensii şi de şomaj, a încheiat primele 5 luni cu un deficit de 14,7 miliarde lei (3,11 miliarde euro), 1,4% din Produsul Intern Brut (PIB), cu 80,6% mai mare faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care cheltuielile de personal au crescut cu 24,6%, aratau datele publicate, la 1 iulie, de Ministerul Finanţelor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite