Să fugim din acest grup infracţional organizat!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trăim vremuri halucinante. Ghemul loviturii de stat a pierdut firul logic şi se deşiră haotic.

Regizorul Dan Voiculescu a scăpat lucrurile de sub control, iar marionetele Crin Antonescu şi Victor Ponta îşi duc jocul dement în zona ultra-penală. Puciştii par să fi intrat în panică, dar nu dau semne că ar avea de gând să facă pasul înapoi, preferând să intre cu capul în zid ca berbecii.

Ponta a demonstrat, o dată în plus, că este un mitoman periculos, care trişează la fiecare pas. Periculos pentru naţiunea română, dar şi pentru el însuşi (când va veni vremea să dea socoteală, va ţipa că e victimă politică, dar nu-l va mai auzi nimeni). Joi a explodat bomba: deşi Marele Plagiator anunţase marţi, 7 august, că a renunţat la ideea imbecilă a „mini-referendumului", Guvernul a adoptat în aceeaşi zi un memorandum secret prin care dădea instrucţiuni de organizare exact a „mini-referendumului"! Nouă categorii de cetăţeni sunt împachetate şi pregătite pentru excluderea din calculul cvorumului. Sunt categorii pe care USL le-ar vrea scoase din listele permanente de alegători. În schimb, nu există nicio instrucţiune pentru a-i introduce în liste pe anumiţi compatrioţi - de exemplu, pe cei care au împlinit 18 ani până pe 29 iulie 2012. Reaua-credinţă respiră prin fiecare rând al documentului adoptat pe şest de Guvernul Ponta şi semnat, printre alţii, de miniştrii Mircea Duşa, Radu Stroe, Mariana Câmpeanu şi de şeful grupului infracţional de la Palatul Victoria, Victor Ponta.

Cum nu sunt de meserie plagiator, trebuie să fac o precizare: asta, cu „grupul infracţional", nu am inventat-o eu, ci este opera unui misterios personaj „V" (membru fie al Guvernului, fie al PNL - se deduce din stenogramă), căruia i se destăinuia ministrul liberal Victor Paul Dobre. Discuţia a avut loc vineri, 3 august, la o zi după decizia Curţii Constituţionale de amânare a verdictului privind validarea/invalidarea referendumului. Dialogul este memorabil, fiind o fotografie din interior a ticăloşiei Guvernului Ponta.

Dobre: Am vorbit cu Chiţoiu. Zic: „Daniele, ce ştii?" Zice: „Ştii că Crin şi cu Ponta au hotărât că e mai bine, nu ştiu ce..." Zic: „Bine." Deci, eu cred că până duminică îmi dau demisia şi îmi văd de concediu.

V: Mamă-mamă!

Dobre: Treaba lor ce vor face.

V: Ce să zic?!

Dobre: Îţi spun eu ce vor: vor să dea ordonanţe, să facă o nebunie întreagă.

V: Nu pot să cred!

Dobre: Da, da! Să facă o ordonanţă să nu voteze ăia de afară, să-i scoată de pe liste, o nebunie întreagă.

V: Victore, hai să vedem dacă nu ne dăm demisia de tot! Pe bune!

Dobre: Cum?

V: Dacă nu cumva e bine să fugim din acest grup infracţional organizat! Pe bune!

Pe bune, ăsta chiar e grup infracţional organizat! Pe bune, asta chiar e lovitură de stat! Susţin astea de mai multe săptămâni, dar nu speram să le confirme chiar şi puciştii.

A doua zi după dialogul cu misteriosul „V", pe 4 august, Victor Paul Dobre discută cu colegul său de minister, Ioan Rus, pe care tocmai îl prelucrase, pe litoral, şeful lor pe linie de partid şi de guvern, Victor Ponta. Rus îi explică lui Dobre, oripilat, spre ce nelegiuiri îi împing Ponta şi Antonescu: „Ei ţin neapărat să fie aşa, deci să fie... să se demonstreze faptul că nu... că ăla e valid şi că majoritatea, cvorumul, e ăsta... şi noi trebuie să facem cvorumul ăla. Punct. Păi, de unde... să-l facem?". Hotărât să demisioneze, ministrul de Interne are o replică antologică: „Eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie!"

În acest timp, declaraţiile neroade se dau de-a berbeleacul prin palatele Puterii. Crin Antonescu: „Traian Băsescu şi aceşti oameni de mine nu scapă decât dacă mă omoară - ceea ce nu e cazul, sper". (O statuie pentru acest martir al chiulului pe bani publici!) Victor Ponta: „Preşedintele Comisiei Europene a fost foarte corect cu noi, spre deosebire de doamna Reding". (Viviane Reding este „vicele" lui Barroso, iar amândoi îl ţin sub observaţie pe Ponta aşa cum doi savanţi studiază o gânganie ciudată, într-un insectar.)

Pentru pucişti a devenit o modă să bage băţul prin gardul Europei. O găunoasă retorică naţionalistă se aude dinspre Ministerul Propagandei (Antena 3), făcându-te să te întrebi dacă nu cumva oamenii ăştia chiar şi-au propus să ne ducă în Uniunea Rusia-Belarus. Probabil că şi americanii au simţit asta, din moment ce şi-au trimis un emisar special la Bucureşti...

Grigore Cartianu este Director Editorial ''Adevărul''

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite