Românii au câştigat şase medalii la unul dintre cele mai tari concursuri de schi de nivel internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schi

O româncă a câştigat ambele curse la cea de-a treia ediţie a competiţiei de schi alpin de nivel internaţional FIS Children Trophy din Poiana Braşov. Sportiva Jennifer Barbara Nagy Remetean a ieşit pe primul loc miercuri la slalom uriaş şi joi la slalom. În total, ai noştri au cucerit şase medalii.

Printre tarile care au pariticipat la competiţia organizată în masivul Postăvaru se numară Austria, Georgia, Slovacia, Bulgaria, Grecia,  România, Ungaria si Brazilia.

LISTA CÂŞTIGĂTORILOR

Slalom Uriaş

La proba Slalom Uriaş, U14 băieţi, primul loc a fost câştigat de România, prin Alexandru-Matei Oancea, cu un timp de 44.34. La o diferenţă de 2.65 de secunde, pe al doilea loc, s-a clasat tot România, cu David Cernea având un timp de 46.99, iar al treilea loc a fost ocupat de Slovacia, reprezentantă de Hugo Rybar, cu 47.17.

La proba Slalom Uriaş, U14 fete, pe primul loc s-a clasat România, prin Jennifer Barbara Nagy Remetean, cu un timp de 46.84, urmată de Alexa Partos, din Ungaria, la o diferenţă de 1.36 secunde cu 48.20, în timp ce al treilea loc i-a revenit tot Ungariei, reprezentată de Zsofi Gal, cu un timp de 48.34.

La proba Slalom Uriaş, U16 băieţi, pe primul loc s-a clasat Austria, prin Niklas Kurz, cu un timp de 1:26.37, urmat de Felix Ebner, tot din Austria, la o diferenţă de 0.04 secunde cu 1:26.41, în timp ce al treilea loc a fost cucerit tot de Austria, prin Giacomo Ladstatter, cu un timp de 1:27.17.

La proba Slalom Uriaş, U16 fete, pe primul loc s-a clasat Austria, prin Anna Rauchmann, cu un timp de 1:26.34, urmată de Amelie Gstrein, tot din Austria, la o diferenta de 2.50 secunde cu 1:28.84, în timp ce al treilea loc i-a revenit Ungariei, reprezentată de Anna Kiss, cu un timp de 1:33.75.

Slalom

La categoria de vârstă U14 baieti, proba de Slalom a fost câştigată de Slovacia, Hugo Rybar având un timp de 1:35.59. La o diferenţă de 2.67 de secunde, pe al doilea loc, s-a clasat Ungaria, prin Szelyes Szilard Szabo cu 1:38.26. Iar locul al treilea a revenit României, prin Petru Luca Drăghici care a reuşit un timp de 1:38.63.

De asemenea, la proba de Slalom, U14 fete, România a ocupat primul loc, prin Jennifer Barbara Nagy Remetean cu un timp de 1:35.95. Pe al doilea loc, la o diferenta de 0.04 secunde, s-a clasat tot România, reprezentată de această data de Corlăţeanu Ioana, cu un timp de 1:35.99, în timp ce pe al treilea loc s-a clasat Ungaria, prin Zsofi Gal cu timpul de 1:40.90.

În ceea ce priveşte proba de Slalom, U16 băieţi, Austria a câştigat primul loc, prin Niklas Kurz, care a reuşit un timp de 1:23.32. Pe al doilea loc s-a situat tot un reprezentant al Austriei, mai precis Giacomo Ladstatter, cu 1:26.10, iar al treilea loc a fost ocupat de Brazilia, prin  Valentino Caputi cu un timp de 1:29.39.

La proba Slalom, fete U16, primul loc a fost castigat de Austria, prin Anna Rauchmann, cu un timp de 1:25.51, iar la o diferenţă de 0.43 de secunde, s-a calificat tot Austria pe locul doi, reprezentată de Melanie Dittinger, cu 1:25.94. De altfel, al treilea loc a revenit Ungariei, Anna Kiss având un timp de 1:30.90.

Antrenorii străini: "ORGANIZARE EXCEPŢIONALĂ"

Antrenorii sportivilor străini au descris, la unison, cea de-a treia ediţie a FIS Children Trophy drept una „excepţională”.  "A fost cea mai bună competiţie la care am participat vreodată! Şi am fost un schior activ în ultimii 20 de ani. Clar a fost cea mai grozavă! România este pregătită pentru competiţii şi mai mari şi sunt convins că vor apărea aici curse de mare anvergură! ", a marturisit antrenorul Georgiei, Ika Abramashvili.

Căpitanul echipei Austriei, Stefan Grugger, a afirmat: „A fost o placere pentru noi sa concuram aici. Modul în care a fost organizată competiţia a fost excelent, la fel şi pârtia. Am fost şi anul trecut şi vom veni şi anul viitor".

„FIS este un concurs foarte important pentru schiorii care fac performanţă. La FIS iei puncte care-ţi clarifică locul în clasamentul Mondial. Nu există diferenţă de calitate a pârtiilor sau în privinţa organizării faţă de alte ţări din Europa de Vest şi cea din Poiana Braşov”, declara recent multiplul campion naţional şi internaţional la schi Ioan Valeriu Achiriloaie.

Dupa trei editii extrem de reusite ale concursului de schi alpin pentru copii si tineret, FIS Children Trophy, Asociatia de Turism Poiana Brasov împreună cu Federaţia Română de Schi şi Biatlon şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, adaugă în palmares o competiţie spectaculoasa de schi: FIS SES 2020 pe 18-21 februarie. 

„În urma demersurilor făcute de Federaţia Română de Schi Biatlon şi, bineînţeles, după ce ne-am dovedit la nivel internaţional capacităţile organizatorice şi de infrastructură competiţională în ultimele două sezoane, am primit şi competiţia FIS SES 2020. Numai faptul că am primit-o în luna februarie, care se ştie că este o lună foarte aglomerată, este un semn clar că încet, dar sigur, vom avea ocazia să organzăm în Poiana Braşov etape şi curse de un nivel superior. Săptămâna viitoare ne vom bucura de prezenţa secretarului general al Federaţiei Internaţionale de Schi, Sarah Lewis”, conchide Dan Ghiţă, preşedintele FIS Children Trophy.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite