Asia

articolul anterior articolul urmator

Încărcătură secretă surprinsă de către un turist la bordul unui tren intrat în Coreea de Nord dinspre China

5
24 Jan 2018 17:28:36
Autor: Ion Gaidau
Tren surprins transportând o încărcătură secretă din China în Coreea de Nord FOTO Captură The Sun
Tren surprins transportând o încărcătură secretă din China în Coreea de Nord FOTO Captură The Sun

Un tânăr din Marea Britanie a surprins cu camera sa de filmat un tren ce transporta o încărcătură secretă din China în Coreea de Nord.

Sam Chamberlain, în vârstă de 18 ani, a fost într-o vizită de trei zile în Coreea de Nord organizată din China. În momentul întoarcerii în teritoriul chinez, a filmat un tren ce venea din direcţia opusă. Analizând mai atent imaginile, şi-a dat seama că trenul respectiv era acoperit în aşa fel încât putea păcăli sateliţii şi dronele în privinţa încărcăturii, relatează The Sun.

„Arăta de parcă încercau să ascundă orice ar fi fost în tren sub paie“, a declarat Sam Chamberlain pentru The Sun.

Potrivit unor experţi, trenul surprins de tânărul turist britanic ar fi putut transporta diverse bunuri care încalcă sancţiunile impuse regimului comunist de la Phenian din cauza programelor sale balistice şi nucleare, interzise de ONU.

Nu este pentru prima oară când China este suspectată că îşi ajută aliatul nord-coreean. Recent, sateliţi americani au suprins nave chineze şi nord-coreene efectuând un schimb de încărcături cu petrol în Marea Galbenă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

gyll
24.01.2018, 17:43:46

Că doar nu tata,din pămănt,susține purcelul atomic de la Penhian.

0 (4 voturi)
Kongo-Müller
24.01.2018, 17:56:20

Erau reviste XXX si DVD-uri cu seriale Sudcoreene :)) . Cred ca i se da prea multa atentie unui pusti de 18 ani care nu prea inteleg ce cauta in Coreea de Nord ... China ajuta regimul lui Kim. asta este evident, dar nu cred ca o face asa. Materialul brizant care nu trebue vazut, cu siguranta ca nu trece granita ziua, vizibil pentru toata lume, pe la un punct de frontiera. p.s. credeam ca satelitii americani de spionaj nu pot fi pacaliti ... ca pot citi chiar si ceasul unui om, purtat pe mana. Asta au declarat-o ei :))

+3 (3 voturi)
Iris IRIS
25.01.2018, 07:26:43

China sa nu uitam niciodata ca se numeste Republica Populara Chineza si pe drapelul national sunt mai multe stele ale bolsevismului maoist, Lozincile "un sat cu doua sisteme" a fost o gargara de prima clasa pe care printre altele si tari ca USA, UK, Franta au acceptat aceste lozinci. Atunci cand populatia din Hong Kong a sarit in strada demonstrand impotriva restructurarilor de tip bolsevic (la fel ca si in Romania de azi) nimeni nu spus nimic pentruca marele firme din Occident si USA isi croiesc lucrurile in China cu forta de munca chineza dar cand apar pe piata la vanzare scri MADE IN UK, MADE IN USA, MADE IN FRANCE etc etc. Deci vai de capul acelui student care a descoperit adevarata fata a Chinei bolsevice.

-2 (2 voturi)
Avocatul Diavolului
25.01.2018, 12:33:30

Iris, iarashi itzi dai drumul la gura halucinind nishte prostii mai mari decit capul tau. Republica Populara Chineza nu a facut nici un secret de faptul ca este un stat comunist, shi sint destul de intzeleptzi ca sa accepte un stat cu doua sisteme. Ce inseamna acest lucru este simplu de explicat. Hong Kongul shi Macao ishi mentzin vechile structuri economice, vecile legi municipale shi regionale care includ pina shi condusul mashinii pe partea stinga a drumului. In probleme de politica externa insa sint relativ limitatzi, in sensul ca Hong Kong de exemplu poate avea tratate economice cu orice tzara ai convina, incluzind Taiwanul, dar nu i se permite sa se asocieze cu acele regimuri care sint adverse regimului de la Beijing. Pina shi religia Fa Lung Gong care este interzisa in China este permisa in Hong Kong shi liberi sa protesteze impotriva regimului de la Beijing dupa pofta inimii. Populatzia din Hong Kong nu a sarit la nimic pentru ca sint practici shi ishi petrec majoritatea timpului facind bani. O minoritate de studentzi suportata de CIA via fundatzia Soros a facut putzina gargara contra Chinei dupa toate normele revolutziilor colorate care s-au produs shi in alte tzari cu rezultatele tragice care le vedem. Cina spre informatzia ta ignorantus, nu este bolshevica shi produsele facute in China care se vind in SUA, Canada shi Anglia au scris clar MAde in China. Cea ce tu afirmi este o minciuna, dar din partea ta nu este surprinzator.

Avocatul Diavolului
25.01.2018, 02:43:53

Asha de secreta era incarcatura incit Gaidau nu s-a mai putut abtzine ca sa nu scrie ceva dupa stilul shi inteligentza lui.

+1 (1 vot)
Modifică Setările