Asia

articolul anterior articolul urmator

Întâlnire la nivel înalt: premierul sârb Aleksandar Vucici, primit de preşedintele Kazahstanului

0
14 Nov 2016 18:09:30
Autor: Ion Gaidau
Premierul sârb Aleksandar Vucici FOTO novosti.rs
Premierul sârb Aleksandar Vucici FOTO novosti.rs

Premierul sârb Aleksandr Vucici a început astăzi o vizită oficială de trei zile în Kazahstan, unde este însoţit de reprezentanţi guvernamentali şi oameni de afaceri, transmite postul de radioteleviziune B92.

Potrivit Guvernului de la Belgrad, premierul sârb are programate discuţii „pe tema dezvoltării cooperării bilaterale cu preşedintele Nursultan Nazarbaev, premierul Bakitjan Abdirovici Saghintaev şi preşedintele Camerei inferioare a Parlamentului Nurlan Nigmatulin“.

De asemenea, Vucici va participa la un forum de afaceri sârbo-kazah, va ţine o prelegere la Universitatea Nazarbaev, va vizita complexul Expo 2017 şi va asista la inaugurarea unei străzi din Astana denumite după inventatorul sârbo-american Nikola Tesla.

Vizita lui Vucici la Astana are loc la aproape trei luni de la vizita lui Nazarbaev la Belgrad, cu ocazia căreia au fost semnate cinci acorduri interstatale în domeniile judiciar şi agricol.

Kazahstanul şi Serbia întreţin relaţii foarte apropiate, mai ales că ţara din Asia Centrală a refuzat să recunoască independenţa fostei provincii sârbe Kosovo şi să voteze pentru aderarea ei la UNESCO.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările