Asia

articolul anterior articolul urmator

Peninsula coreeană, în prag de război în Anul Şarpelui. Cele mai mari conflicte au avut loc în anii acestei zodii

0
5 Apr 2013 15:20:39
Autor: Răzvan Cârcu
În cadrul unei parade din aprilie 2012, nord-coreenii au prezentat rachetele lor cu rază medie de acţiune FOTO Reuters
În cadrul unei parade din aprilie 2012, nord-coreenii au prezentat rachetele lor cu rază medie de acţiune FOTO Reuters

Coreea de Nord a transferat a doua rachetă cu rază medie de acţiune pe coasta sa estică şi a instalat-o pe un lansator mobil, înteţind astfel pregătirile pentru un eventual război. Iminentul conflict armat din Peninsula Coreeană aminteşte de previziunile astrologilor asiatici care au menţionat un posibil război în Anul Şarpelui.

Conflictul latent din Peninsula Coreeană pare să capete proporţii, mai ales după ce vineri Phenianul a sfătuit prieteneşte Rusia şi alte câteva state să-şi evacueze ambasadele. Sfatul oferit diplomaţiilor străine este în concordanţă cu retorica belicoasă a celui de-al treilea Kim (Kim Jong-un, liderul Phenianului).

Despre un posibil război au vorbit astrologii asiatici încă de la începutul Anului Şarpelui, o zodie care a marcat în mod ciclic cele mai importante evenimente din istoria recentă. În Anul Şarpelui, care se repetă o dată la 12 ani, a început Marea Criză Economică din 1929, a avut loc atacul de la Pearl Harbour din 1941, a izbucnit războiul indo-pakistantez din 1965, a căzut Zidul Berlinului în 1989, iar în 2001 turnurile gemene World Trade Center au fost doborâte de terorişti. De asemenea, anul 1977 (tot un an al Şarpelui) a marcat vizita istorică a preşedintelui egiptean Sadat în Israel, iar 12 ani mai târziu SUA a pus capăt crizei economice „savins and loans”. Tot în 1989, au avut loc protestele din piaţa Tiananmen de la Beijing, iar în Europa de Est au izbucnit revoluţii care au marcat schimbări pe harta geopolitică.

Pe 10 februarie, începutul Anului Şarpelui în Europa, astrologii chinezi au vorbit despre un război scurt între China şi Japonia, despre o zonă euro în dificultate, despre riscul unei „explozii” în Europa şi despre un pericol pe piţele mondiale, notează lamontagne.fr.

„Vom fi martori la multe dezastre. Pe mai multe planuri vom asista la conflicte şi războaie”, spune Tan Khoon Yong, marele maestru din Singapore, care continuă şi spune că problemele se vor „intensifica pentru Uniunea Europeană în luna mai, moment în care am putea asista la scindarea UE şi devalorizarea masivă a monedei euro”.

Mak Ling-Ling, o prezicătoare celebră din Hong Kong, a anticipat că în Noul An Lunar bursele vor avea şase luni bune şi liniştite, pentru ca în a doua jumătate a Anului Şarpelui Negru de Apă să devină agitate, aşa cum este şi jumătatea posterioară a trupului şarpelui, notează france24.com citând AFP. „Anul Şarpelui va curge exact ca mişcările reptilei – rapid, agresiv şi direct, dar în acelaşi timp viclean şi abil”, a declarat Mak pentru AFP.

Însă dacă în 2013 nu se vor întâmpla toate acestea, şi mai ales un război puternic, va trebui să mai aşteptăm încă un an al Şarpelui, mai exact 2025, spun astrologii asiatici. De altfel, Serghei Malkov, un profesor al Universităţii din Moscova, avertizează că un nou război mondial ar putea izbucni în următoarea decadă, fiindcă marile puteri ale lumii se află în etapa finală a celui de-al cincilea ciclu Kondratieff, scrie Interfax. Un grup de experţi de la Universitatea de Stat din Moscova a analizat ciclurile economice şi nivelul agresiunii militare în lume din ultimii 200 de ani şi au ajuns la concluzia că războaiele mondiale şi ciclurile economice se sincronizează. Ţările care nu vor reuşi să treacă de la al cincilea la al şaselea ciclu tehnologic vor rămâne în urmă cu 50 de ani.

„Acum aşteptăm al treilea război mondial şi el se va produce în următorii zece ani”, a declarat Malkov. Cu toate acestea, aşa după cum a menţionat expertul rus, este imposibil de prevăzut dacă următorul conflict mondial va fi un „război rece” sau un conflict militar deschis.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările