Asia

articolul anterior articolul urmator

Armata israeliană a interceptat două rachete lansate din Fâşia Gaza

8
16 Nov 2019 05:15:25
Autor: Alex Rizea

Sistemele israeliene de apărare antirachetă au interceptat în noaptea de sâmbătă spre duminică două noi rachete lansate din Fâşia Gaza care vizau sudul Israelului, informează Armata israeliană.

Cu câteva minute înainte, sirenele au început să sune în Beersheba, cel mai mare oraş din sudul Israelului, aflat la 35 de kilometri de graniţa cu Fâşia Gaza, anunţând rachetele lansate, potrivit Reuters.

Interceptarea celor două rachete vine la doar două zile după un acord de încetare a focului între Israel şi gruparea palestiniană Jihadul Islamic.

Cele mai sângeroase lupte dintre forţele israeliene şi Jihadul Islamic din ultimele luni au început marţi, când unul dintre liderii grupării a fost ucis în urma unei operaţiuni israeliene.

Potrivit oficialilor din domeniul sănătăţii din Fâşia Gaza, 34 de palestinieni au fost ucişi în urma confruntărilor petrecute în cele două zile, cei mai mulţi dintre aceştia fiind civili.

Peste 190 de rachete au fost lansate în ultimele zile de grupuri islamiste palestiniene spre Israel. Serviciul medical Magen David Adom a anunţat că zeci de israelieni au primit îngrijiri medicale de la iniţierea confruntărilor militare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

DoaroOpinie!
16.11.2019, 10:23:10

Sansa pacii au fost Yitzhak Rabin si Yasser Arafat! Rabin a fost asasinat de evrei, iar gurile rele sustin ca Arafat a fost asasinat la fel de palestinieni extremisti, ortodocsi! Pina se nasc altii sa le ia locul.... se pare ca mai trece ceva timp!

+2 (2 voturi)
Kongo-Müller
16.11.2019, 12:24:22

Arafat a fost otravit de Mossad. La fel ca si Rabin, ucis de un extremist evreu, platit de ei.

Victor Nagy
16.11.2019, 10:35:09

„ Sistemele israeliene de apărare antirachetă au interceptat în noaptea de sâmbătă spre duminică două noi rachete ” „ Peste 190 de rachete au fost lansate în ultimele zile .... ” Întrebare : Din cele peste 190 , câte a interceptat „ cel mai performant sistem de apărare ” ?

+2 (2 voturi)
DoaroOpinie!
16.11.2019, 11:16:36

Raspunsul este tot in articol! "Serviciul medical Magen David Adom a anunţat că zeci de israelieni au primit îngrijiri medicale de la iniţierea confruntărilor militare." Adica Prastia lui David le-a interceptat pe toate mai putin pe cele care au facut zeci de victime! .... De cind au inceput evreii cu asasinatele mirate, mereu urmeaza zeci sau sute de victime de ambele parti. Dar evreii voteaza cu Netanyahu de 10-15 de ani, iar palestinienii cu Hamass!

+2 (2 voturi)
Kongo-Müller
16.11.2019, 12:24:57

2 rachete lansate de oamenii Mossadului

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările