Asia

articolul anterior articolul urmator

Avorturile făcute din alte motive decât cele medicale vor fi limitate în China

2
27 Sep 2021 17:13:31
Autor: Maria Ţaga
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

China va reduce numărul avorturilor pentru „motive non-medicale”, a anunţat luni guvernul ţării, relatează Reuters. Consiliul de stat a spus că vor fi de asemenea luate măsuri pentru evitarea sarcinilor nedorite şi pentru a încuraja bărbaţii să „împartă responsabilitatea” în prevenirea lor.

„Politica naţională de bază privind egalitatea de gen şi principiul acordării priorităţii copiilor trebuie să fie puse în aplicare în profunzime", a declarat Huang Xiaowei, director adjunct al Comitetului naţional pentru femei şi copii al Consiliului de Stat, transmite hotnews.ro. 

China a adoptat deja măsuri stricte menite să prevină avorturile selective în funcţie de sex, care au fost criticate pentru că acestea contribuie la inegalitatea de gen.

Nu a fost clar dacă măsurile de luni au fost concepute pentru a aborda scăderea ratei natalităţii din China, pe care think-tank-urile şi experţii au identificat-o ca fiind una dintre provocările majore ale politicii sociale în următoarele decenii.

După ani de zile în care a încercat să limiteze creşterea populaţiei, Beijingul promite politici menite să încurajeze familiile mai mari. În iunie, acesta a spus că va permite din nou cuplurilor să aibă trei copii în loc de doi, în timp ce sunt introduse politici menite să reducă povara financiară a creşterii copilului.

Deşi China rămâne cea mai populată naţiune din lume, ultimul recensământ a arătat că creşterea populaţiei din 2011 până în 2020 a fost cea mai lentă din anii 1950. Se aşteaptă ca populaţia să înceapă să scadă în câţiva ani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Radu Mircea
27.09.2021, 17:23:24

# Si uite asa se duce dracu' planul lui Mao de a limita gurile de hranit si supravietuirea ''trintorilor'' care maninca din orezul celor ce muncesc .... hi hi hi hi ...

+11 (13 voturi)
Victor Nagy
27.09.2021, 17:48:44

................ "creşterea populaţiei din 2011 până în 2020 a fost cea mai lentă din anii 1950. Se aşteaptă ca populaţia să înceapă să scadă în câţiva ani." Rata natalitatii fiind invers proportionala cu nivelul de trai ... inseamna ca nivelul de trai din China este destul de ridicat . Omul politic se gandeste la alegerile urmatoare , omul de stat se gandeste la generatiile viitoare . Politicienii chinezi gandesc cu bataie lunga ... foarte lunga .

-14 (14 voturi)
Modifică Setările