Asia

articolul anterior articolul urmator

Bilanţul deceselor provocate de coronavirus în China a ajuns la 1.380. Câte persoane sunt infectate

2
14 Feb 2020 08:20:43
Autor: News.ro
FOTO AFP
FOTO AFP

Bilanţul deceselor provocate de coronavirus în China a ajuns la 1.380, iar numărul persoanelor infectate se apropie de 64.000, transmite CNN, care relatează şi despre riscul unei crize a personalului medical, dat fiind că medici şi asistente au fost infectaţi sau prezintă suspiciuni de infectare, unii fiind plasaţi în carantină.

Iniţial, oficialii din provincia Hubei, epicentrul îmbolnăvirilor, indicaseră alte cifre, însă ulterior, autorităţile medicale din China au revizuit bilanţurile afirmând că unele date au fost dublate.

Conform Comisiei Naţionale de Sănătate din China, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus în China a ajuns joi la 63.851, cu 5.090 mai multe decât în ziua precedentă, iar bilanţul deceselor a ajuns la 1.380.

La nivel global, numărul deceselor este de 1.383, după ce celor două cazuri din Hong Kong şi Filipine li s-a adăugat şi un deces produs în Japonia.

În Hubei au fost spitalizaţi 36.719 pacienţi, starea a 1.685 dintre ei fiind gravă.

CNN relatează despre cazul unei asistente medicale din Wuhan care se află în carantină după ce în urma unei investigaţii, a apărut suspiciunea de coronavirus în cazul ei. Femeia afirmă că numai la spitalul la care lucrează 100 de membri ai personalului se află în carantină, iar 30 s-au îmbolnăvit.

O altă asistentă a relatat că şi la spitalul la care ea lucrează aproximativ 150 de colegi s-au infectat sau sunt suspecţi că ar fi contractat coronavirusul.

CNN precizează că nu a primit încă de la autorităţile chineze un răspuns privind numărul angajaţilor din domeniul medical afectaţi de coronavirus.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

ileana iliescu
14.02.2020, 10:40:58

cifre care nu spun nimic atata timp cat sursa este partidul comunist chinez,ne amintim de cifrele record obtinute in agricultura inainte de 89,depaseau cu mult terenul agricol ,in cazul chinei cifrele se pierd de la un nivel de raportare la altul.intre timp nici nu au spus cate spitate de cate 1000 de paturi au mai construit si nici cati s au vindecat daca chiar sunt si asemenea persoane.nu izolezi cateva zeci de milioane de cetateni pentru 1300 de decese si 60000 de contaminati,probabil numarul acestora este mult mai mare.

antic
14.02.2020, 10:57:15

Corect, cazurile de imbolnavire sunt mult exagerate de Cina . Cel mai probabil SUA detine recordul mondial.