Asia

articolul anterior articolul urmator

Caz cutremurător în India. Un bărbat a salvat de la moarte un bebeluş îngropat de viu într-o oală de lut în timp ce săpa mormântul fiicei sale

1
15 Oct 2019 13:37:07
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO The Guardian/ Rajesh Mishra
FOTO The Guardian/ Rajesh Mishra

Un bărbat a plecat să sape goapa fiicei sale, care a murit imediat după naştere, şi a salvat viaţa unei alte fetiţe nou-născute, care a fost îngropată de vie într-o oală de lut.

Un nou caz cutremurător de infanticid feminin a ieşit la iveală în India.

Hitesh Sirohi, un bărbat din statul Uttar Pradesh, şi-a pierdut fiica la câteva minute de la naşterea ei şi a plecat la cimitir să-i sape mormântul. Dar, spre marea lui surpriză, în timp ce înfingea cazmaua, a auzit un scâncet de bebeluş. Pentru o clipă, a crezut că era al fetiţei sale. Apoi şi-a dat seama că provenea de undeva din pământ. A reuşit să identifice locul cu pricina şi a găsit acolo o fetiţă nou-născută înfăşurată într-o cârpă murdară şi îngropată de vie într-o oală de lut.

Bebeluşul a fost dus de urgenţă la spital. Acum este în afara oricărui pericol, iar cheltuielile de spitalizare sunt asigurate de un politician local, scrie The Guardian. Personalul medical a numit-o pe fetiţă Sita.

Infanticidul feminin a devenit un flagel larg răspândit în India din cauza preferinţelor acordate de părinţi pentru fii în detrimentul fiicelor, cele din urmă fiind văzute ca îndatoriri, notează publicaţia citată.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

leonard crassas
15.10.2019, 15:07:38

Astia sunt asa de multi ca nu mai au loc unde sa se ingroape ! Normal intr-o tara unde se fot si cratitile in cui .

Modifică Setările