Asia

articolul anterior articolul urmator

Cea mai lungă conferinţă de presă: un politician a vorbit aproape 11 ore cu presa pentru a se apăra într-un scandal

1
3 Sep 2019 17:19:11
Autor: Ion Gaidau
Cho Kuk (în imagine) este un apropiat al preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in Captură YouTube
Cho Kuk (în imagine) este un apropiat al preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in Captură YouTube

Omul văzut drept următorul preşedinte al Coreei de Sud a ţinut o conferinţă de presă maraton, de aproape 11 ore, pentru a se apăra în faţa unor acuzaţii de ilegalităţi.

Cho Kuk, un jurist în vârstă de 54 de ani cu un CV impecabil, a vorbit aproape 11 ore cu presa pentru a-şi exprima poziţia într-un scandal care ar putea să-i pună capăt ambiţiilor politice.

Desemnat la conducerea Ministerului Justiţiei şi văzut drept următorul preşedinte al Coreei de Sud, Cho Kuk s-a trezit nevoit să se apere în faţa unor acuzaţii de ilegalităţi.

Opoziţia conservatoare îl acuză că a făcut presiuni pentru a-şi înscrie fiica la o anumită universitate. Dar şi că a dat dovadă de ipocrizie, pentru că fiica sa a învăţat la genul de şcoli pe care le critica pe vremuri pentru elitismul lor. În plus, opoziţia mai spune că unii membri ai familiei lui Cho Kuk au investit în societăţi cu tranzacţii îndoielnice.

Cho şi-a început conferinţa de presă cu o plecăciune în faţa celor 300 de jurnalişti veniţi să-i pună întrebări. Începută luni, la ora locală 15.30, conferinţa a durat până marţi, la ora locală 02.16.

El a recunoscut o lipsă de coerenţă între cuvintele şi acţiunile sale. Însă a negat că a comis ceva ilegal şi a refuzat să renunţe la preluarea şefiei Ministerului Justiţiei.

Cho Kuk afirmă că îşi propune să reformeze Parchetul, considerându-l prea politizat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Marcel Cristea
3.09.2019, 19:25:54

Only a guilty man can to talk this much to prove his innocence.