Asia

articolul anterior articolul urmator

Cel puţin 213 persoane au murit din cauza îmbolnăvirii cu coronavirus în China

3
31 Jan 2020 06:12:27
Autor: News.ro
FOTO AFP
FOTO AFP

Cel puţin 213 persoane au murit din cauza coronavirusului în China, unde au fost înregistrate peste 9.692 de cazuri de îmbolnăvire, transmite CNN.

Conform celui mai recent bilanţ, în China s-au produs 213 decese din cauza coronavirusului, iar 9.692 de cazuri de infecţii cu coronavirus au fost confirmate.
 
Un total de129 cazuri au fost raportate în alte 22 de ţări şi regiuni.
 
O avertizare de călătorie emisă de Departamentul de Stat situează China la acelaşi nivel cu Irakul şi Afganistanul din punct de vedere al riscului.
 
”Nu călătoriţi în China din cauza noului coronavirus identificat pentru prima oară în Wuhan”, avertizează Departamentul de Stat.
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat joi epidemia declanşată de coronavirusul din China ca fiind o urgenţă globală.
 
Statele Unite au raportat primul caz de transmitere a bolii de la om la om, devenind a cinciea ţară care a confrimat acest lucru. Experţii afirmă că apariţia cazurilor cu transmitere de la om la om în afara Chinei sunt în mod special îngrijorătoare, pentru că sugerează un potenţial mai ridicat ca virusul să se răspândească în continuare.
 
Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat într-o conferinţă de presă, susţinută la Geneva, că în ultimele săptămâni am asistat la o epidemie fără precedent care a fost întâmpinată cu o reacţie fără precedent.
 
”Vreau să fiu clar: această declaraţie nu este un vot de neîncredere dat Chinei. Cea mai mare îngrijorare a noastră este potenţialul ca virusul să să răspândească în ţări cu sisteme slabe de sănătate”, a afirmat Ghebreyesus.
 
Declararea stării de urgenţă globale declanşează recomandări pentru toate ţările şi are rolul să prevină sau să reducă răspândirea transfrontalieră a bolii, evitând în acelaşi timp interferenţa nedorită în comerţ şi călătorii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

aprozar
31.01.2020, 07:07:55

”Vreau să fiu clar: această declaraţie nu este un vot de neîncredere dat Chinei. Cea mai mare îngrijorare a noastră este potenţialul ca virusul să să răspândească în ţări cu sisteme slabe de sănătate”, a afirmat Ghebreyesus" Corect, sa ne gandim ca SUA are atat baze militare cat si pocaiti raspanditi in intreaga lume . Deci Degeaba China face izolare .

cosma marin
31.01.2020, 08:32:22

Parerea mea :Prea multa isterie se face cu gripa aceasta !In Germania anual mor din cauza gripei citeva zeci de mii de persoane !Majoritatea batrini cu sistemul imun slab ! Cea mai mare epidemie este batrineta ,de batrinete murim toti pt ca sistemul imun al nostru nu mai face fata !

DoaroOpinie!
31.01.2020, 18:39:36

America, iarna aceasta, 15 milioane oameni inbolnaviti de gripa! 8.200 de morti. A auzit cineva de vreo epidemie de gripa in America?!