Asia

articolul anterior articolul urmator

China: 18 mineri au murit în urma unei scurgeri de gaz

1
5 Dec 2020 10:19:47
Autor: News.ro
Foto Xinhua via News.ro
Foto Xinhua via News.ro

Mass-media chineze oficiale au anunţat moartea a 18 mineri, sâmbătă, din cauza unei scurgeri de gaz într-o mină de cărbune din sud-vestul Chinei, unde salvatorii încearcă să ajungă la alţi cinci mineri prinşi sub pământ, relatează AFP.

Un accident într-o mină din Diaoshuidong, în apropiere de oraşul Chongqing, a dus la o scurgere de gaz care a afectat 24 de mineri, a detaliat televiziunea publică CCTV.

Sâmbătă dimineaţă, 18 mineri moţi au fost descoperiţi, precum şi un supravieţuitor, potrivit comandamentului salvatorilor, citat de televiziune. 

Accidentul a avut loc în momentul în care minerii demontau echipamentele miniere subterane, pentru că mina era închisă de două luni.

Anchetatori au fost trimişi la faţa locului pentru a afla cauza accidentului, potrivit agenţiei de presă oficială Xinhua. 

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în această mină în 2013, potrivit Xinhua.                

Accidentele miniere sunt frecvente în China, unde industria prezintă un bilanţ trist în privinţa siguranţei în muncă, reglementările fiind rar aplicate.              

La o altă mină din apropiere de Chongqing a avut loc un accident în septembrie anul trecut, după ce un incendiu a provocat niveluri periculoase de monoxid de carbon. Au murit 16 muncitori. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Kongo-Müller
5.12.2020, 11:24:43

Meserie periculoasa, conditii ca in evul mediu.

+9 (9 voturi)
Modifică Setările