Asia

articolul anterior articolul urmator

China: Arestarea unui fiu de general, dezbătută pe larg în presa chineză şi de internauţi

0
25 Feb 2013 15:03:42
Autor: Mediafax
Generalul  Li Shuangjiang şi fiul său Li Guanfeng
Generalul  Li Shuangjiang şi fiul său Li Guanfeng

Presa oficială din China a urmat exemplul internauţilor chinezi, luni, cu scopul de a denunţa abaterile unor copii ai elitei regimului, după arestarea unui fiu de general suspectat că a participat la un viol colectiv, relatează AFP.

Cântăreţul şi vedeta de televiziune Li Guanfeng, fiul generalului Li Shuangjiang, a fost plasat în detenţie joi, în cazul ultimei acuzaţii care vizează un copil ai cărui părinţi fac parte din rândul nomenclaturii.

Vestea este comentată pe larg pe Internet în China, pe forumuri şi pe site-urile publicaţiilor oficiale, într-o ţară unde populaţia reacţionează în special atunci când copiii elitei comit crime.

"Educaţia" trebuie să fie "prudentă" în familiile unor personalităţi celebre sau de succes, a apreciat Cotidianul Poporului, organul Partidului Comunist aflat la putere.

"Aceşti copii nu au cunoscut munca grea, necesară succesului, dar au profitat de fructele acesteia", potrivit publicaţiei.

"Ei sunt obişnuiţi să aibă tot ce solicită şi să nu îşi rezolve ei înşişi problemele, folosind numele părinţilor drept scuză, considerând bogăţia lor ca dobândită şi sfidând legea ca şi cum ar fi un act de bravură", a detaliat cotidianul.

Li este una dintre cele cinci persoane suspectate că au agresat sexual şi violat o femeie, la 17 februarie, într-o cameră de hotel, după o noapte de beţie, a explicat cotidianul oficial, citând o sursă din cadrul poliţiei din Beijing.

Aceasta nu este pentru prima dată când adolescentul în vârstă de 17 ani se face remarcat.

Plasat în detenţie pentru un an în 2011 după ce a bătut un cuplu sub ochii copilului lor, presa a dezvăluit că părinţii lui Li i-au schimbat prenumele, din Tianyi în Guanfeng, atunci când a ieşit de la casa de corecţie.

Sute de mii de internauţi şi-au exprimat atunci indignarea, iar generalul a fost nevoit să prezinte scuze pentru faptele fiului său.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările