Asia

articolul anterior articolul urmator

China a autorizat imunizarea militarilor săi cu unul dintre cele mai avansate vaccinuri ale sale împotriva Covid-19

24
29 Jun 2020 19:06:51
Autor: News.ro
foto shutterstock
foto shutterstock

Armata chineză a autorizat folosirea în rândul militarilor săi a unui vaccin împotriva covid-19, dezvoltat de către institutul de cercetare militar şi o companie farmaceutică, a anunţat luni întreprinderea, relatează AFP.

Laboratoarele din întreaga lume se întrec în găsirea unui remediu la SARS Cov-2, noul coronavirus descoperit prima oară în 2019 în China şi care a ucis deja peste 500.000 de oameni în lume.
 
Aproape jumătate dintre cele 17 vaccinuri care se află în prezent în teste clinice - adică pe om - sunt dezvoltate de către institute chineze, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
 
Societatea chineză CanSinoBIO colaborează cu Academia Militară de Ştiinţe Medicale pentru unul dintre aceste vaccinuri împotriva covid-19, unul din cele mai avansate la ora actuală.
 
”Datele testelor clinice au arătat un profil bun al siguranţei şi un nivel mare de răspuns imunitar umoral şi celular”, a declarat compania într-un comunicat transmis Bursei din Hong Kong, unde este cotată.
 
Comisia Militară Centrală - instituţia în subordinea căreia se află armata chineză - a dat undă verde, la 25 iunie, unei utilizări a vaccinului pe militari, a anunţat ea. Autorizarea are valabilitate un an de zile.
 
Nu este clar dacă această autorizare implică o campanie de vaccinare în cadrul armatei chineze - care numără aproximativ două milioane de oameni.
 
Contactat de AFP pe această temă, ministerul chinez al Apărării nu a răspuns.
 
CanSinoBIO subliniază în comunicat că nu poate garanta încă faptul că vaccinul său va fi comercializat marelui public.
 
OMS a anunţat că, în afară de cele 17 vaccinuri împotriva covid-19 teste pe om, alte 132 de vaccinuri se află în prezent în faza de evaluare preclinică.
 
Niciun vaccin nu a primit autorizaţie de comercializare.
 
Potrivit jurnalului medical Lancet, au fost efectuate peste 1.000 de studii clinice implicând zeci de tratamente  pentru virus, dar în prezent nu a fost descoperită nicio intervenţie medicală complet eficientă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

Vic Hermann
29.06.2020, 19:16:49

Piticii galbeni cu ochii strambi aveau si virusu' si vaccinu' aferent pregatite de multa vreme. Da' lumea, mai ales prostimea europeana, nu vrea sa creada. Virusu a fost aruncat pe piata exact cand piticii galbeni au inceput sa fie scosi cu suturi in dos de pe pietele internationale ca se ocupau mai mult de furat tehnologie decat de comert.

-2 (6 voturi)
Vatasel
29.06.2020, 19:45:05

Cel mai probabil SUA va deveni o anexa a Chinei

-6 (10 voturi)
Nici nu stiu
29.06.2020, 20:01:10

Vatasel putinovici Ție așa democrație îți place ca în china. Acum soldații vor fi vaccinați deoarece li se respectă drepturile omului :) Dacă îți place atât de mult dictatura, întră nene într-o peșteră și să ieși când îți voi spune eu.

+4 (6 voturi)
Vatasel
29.06.2020, 19:49:02

Parerea mea ca Rusia si China trebuie sa-si imparta sferele de influenta : Eu as vedea China luand America si Rusia Europa .

-4 (6 voturi)
Tomescu Tom
29.06.2020, 20:00:32

Adică... e un experiment pe scară foarte largă .. Care moare, va fi declarat erou ... Care nu moare va fi declarat erou, și el/ea .. . Se pare că ăștia au mai mulți " doctori Mengele " ..Nu doar unul singur .. . Mai mult ca sigur se bazează pe faptul că oricum au o populație de peste 1.4 miliarde de oameni .. Așa că ... au de unde ..

+3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (24)