Asia

articolul anterior articolul urmator

China autorizează Paza de Coastă să deschidă focul asupra vaselor de pescuit străine din apele disputate

14
23 Jan 2021 19:55:47
Autor: Cristina Ene
Navă a Pazei de Coastă chineze în apele disputate ale Mării Chinei de Sud FOTO EPA-EFE
Navă a Pazei de Coastă chineze în apele disputate ale Mării Chinei de Sud FOTO EPA-EFE

China a adoptat pentru prima dată o lege prin care permite explicit Pazei de Coastă să deschidă focul asupra vaselor de pescuit străine, o mişcare care ar putea agita şi mai mult spiritele, având în vedere disputele maritime ale ţării cu mai multe naţiuni asiatice vecine, relatează Reuters.

Paza de coastă poate distruge structuri construite pe recifele reclamate ca aparţinând Chinei şi de asemenea să inspecteze vasele care intră în apele Chinei.
 
Agenţii de coastă pot stabili inclusiv „zone de excludere” în funcţie de necesitate astfel încât să interzică intrarea vaselor sau a personalului lor în cadrul acestora.
 
Ministerul de externe chinez a răspuns îngrijorărilor legate de noua legislaţie explicând că se aliniază practicilor internaţionale.
 
Primul articol al legii arată că legea se impune pentru a proteja suveranitatea, securitatea şi drepturile maritime ale Chinei.
 
Biroul Gărzii de Coastă a fost stabilit în urmă cu şapte ani prin alipirea unor agenţii maritime civile. În 2018 a fost subordonat Poliţiei armate a poporului, devenind parte din forţele armate.
China este implicată în dispute teritoriale maritime cu Japonia, în Marea Chinei de Est, şi cu mai multe ţări din sud-estul Asiei, în Marea Chinei de Sud.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

An Analog Guy In A Digital World
23.01.2021, 20:03:55

Pentru cei carora nu le este clar ce se intampla, le sugerez sa mai astepte cativa anisori, dupa care China va mai anexa niste recife din apele teritoriale ale altor state, va ameninta ca e teritoriul lor national si ca nimeni n-are ce cauta acolo, dupa care, din nou, vor autoriza Paza de Coasta sa deschida focul. Asa procedeaza orice putere hrapareata: intai isi face loc din coate iar apoi apeleaza la pumn. O mizerie!

+11 (11 voturi)
Nicolae Lazar
23.01.2021, 20:14:17

Acesta este efectul Biden, China stie ca Biden nu va misca un deget impotriva lor. Credeti ca rusii erau rai? Stati sa prinda galbejitii gustut teritoriilor anexate si mai discutam.

-1 (13 voturi)
Index 4.2.2
23.01.2021, 20:20:02

Asta e Efectul Reagan care de fapt a initiat si negociat Gobalizarea, prin care Corporatiile Lacome au mutat productia in China! Nimeni nu i-a fortat pe Bogatanii aparati de Republicani( daca zici ceva imediat te fac Comunist) sa duca productia acolo! Si da, in ultimii ani a devenit obraznica, dar problema incepe acolo unde tu nu vrei sa te uiti, ci-ti cauti tot felul de scuze si faci tot felul de scenarii!

+5 (17 voturi)
Bula cel mititel
23.01.2021, 20:17:21

A asteptat sa plece Trump.

+3 (9 voturi)
conversation conversation
23.01.2021, 20:23:27

Mărturia mea Am fost vindecat de 5 ani de hepatită, extindere a prostatei și disfuncție erectilă cu doctorul Nelson Herbs. Am citit o mărturie a unei doamne care a fost vindecată de Fibroid cu medicamente pe bază de plante în 21 de zile cu medicamente pe bază de plante și a împărtășit informațiile medicului. I-am trimis medicului un mail la care mi-a răspuns și după o serie de întrebări i-am cumpărat medicamentul pe bază de plante pe care l-am primit la adresa mea prin serviciul DHL și, cu aceste instrucțiuni, am folosit lichidul pe bază de plante timp de 21 de zile și am fost vindecat de la HEPATITIS, prostată și erectil. tulburare. Recomand doctorului Nelson oricui are, boli cardiovasculare, nivel ridicat de zahăr din sânge, spermă scăzută, infertilitate, HERPES VIRUS, cancer pulmonar. E-mailul său; drnelsonsalim10@gmail.com sau numărul WhatsApp +212703835488.

-8 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările