Asia

articolul anterior articolul urmator

China cere Statelor Unite să nu o mai „demonizeze“: Americanii ne văd ca pe un duşman imaginar

4
26 Jul 2021 09:25:38
Autor: Lorena Mihăilă
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Relaţiile dintre Statele Unite şi China se află „într-un impas" şi Washingtonul trebuie să înceteze „demonizarea" Beijingului, a afirmat luni un lider chinez, în cursul primei vizite în China a unui înalt oficial din administraţia Biden, notează AFP şi Agerpres.

„Americanii văd China ca pe un duşman imaginar", a denunţat viceministrul chinez de externe Xie Feng cu prilejul unei întrevederi cu numărul doi al diplomaţiei americane, Wendy Sherman, în vizită la Tianjin (nord).

China îndeamnă Washingtonul să îşi schimbe percepţia greşită şi politica periculoasă, a spus Xie Feng, potrivit unui comunicat de presă.

Wendy Sherman a ajuns în China, duminică. Este cel mai înalt responsabil al diplomaţiei americane care a ajuns în China după alegerea preşedintelui Joe Biden.

Până în prezent, doar emisarul său pentru climă, John Kerry, a vizitat China. Dar discuţiile s-au limitat la lupta împotriva încălzirii globale - unul dintre puţinele subiecte unde cele două ţări încearcă să găsească un teren de înţelegere.

Aceste remarci ale lui Xie Feng amintesc de cuvintele grele care au fost spuse în martie la prima întâlnire faţă în faţă din epoca Biden între China şi Statele Unite la Anchorage (Alaska).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
26.07.2021, 11:17:21

Daca nu ar fi deosebita agresivitate a presedintelui chinez fata de toti vecinii (mai putin Rusia) si a mesajelor belicoase in politica externa a Chinei, nu s-ar fi observat nimic si am fi considerat dezvoltarea exponentiala a inzestrarii Armatei Populare ca un lucru firesc-ca un rezulta al dezvoltarii economice. Dar in conditiile astea, cine isi mai face sperante intr-un stat chinez neutru si dedicat bunastarii? Consider ca presedintele Xi s-a grabit! Prea devreme si-a dezvaluit intentiile, nu a mai avut rabdare sa-i lase urmatorului presedinte onoarea de a incepe conflictul inerent. Vrea sa fie el eroul!

-4 (6 voturi)
POLITICALLY INCORRECT
26.07.2021, 13:32:42

Chinezoii vor acum sa domine lumea...si se inarmeaza la greu...

-4 (4 voturi)
Kongo-Müller
26.07.2021, 12:34:32

Cred ca in urmatorii 5 ani vom avea ocazia sa ne convingem care din ei are dreptate. In prezent armata Chinei e destul de pasiva si inca nu-si cunoaste limitele. Sa speram ca nu se vor apuca prea curand de atacuri si invazii militare. Armata americanilor si-a cunoscut recent limitele in Afganistan. Problema e ca unul nu-si cunoaste puterile, si celalalt e groggy fiindca a incasat un pumn la ficat. Pana cand China nu-si cunoaste potentialul militar si USA nu-si revine dupa razboiul pierdut, vom avea liniste.

-4 (4 voturi)
Noah_Scînteia@Vancouver.ca
26.07.2021, 15:22:24

Mullere tu citesti ce scrii?..."Armata americanilor si-a cunoscut recent limitele in Afganistan"... atata ai inteles despre armata Americana care are un buget anual de $740 de miliarde?... inteleg ca esti orbit de ura, dar n-o lasa sa-ti intunece si judecata... https://www.imdb.com/name/nm2094403/bio

+3 (5 voturi)
Modifică Setările