Asia

articolul anterior articolul urmator

China va construi în Deşertul Gobi un laborator subteran pentru cercetarea deşeurilor radioactive

3
6 Sep 2019 17:54:46
Autor: Ştefana Radu

China va construi un laborator la 560 de metri adâncime, în mijlocul deşertului Gobi, pentru a efectua teste asupra deşeurilor radioactive, au confirmat oficialii chinezi, potrivit CNN.

Laboratorul, din Beishan, provincia Gansu, va fi folosit de către oameni de ştiinţă şi ingineri pentru a testa dacă zona este potrivită pentru păstrarea pe termen lung a deşeurilor radioactive generate de uzinele nucleare. Construcţia va începe anul viitor şi va fi finalizată până în 2024.
 
„Cercetăm acest proiect şi în curând va fi pus în practică”, a spus Liu Hua, şef al Administraţiei Naţionale pentru Siguranţa Nucleară, în timpul unei conferinţe de presă, marţi.
 
Locul a fost ales în Gansu ca urmare a condiţiilor ideale care previn scurgerile: nu există activitate seismică în apropiere şi temelia laboratorului va fi din granit, care reduce riscul unor fisuri, potrivit unui studiu publicat anul trecut într-o revistă de ştiinţă.
 
China priveşte energia nucleară ca o alternativă bună pentru a diminua poluarea generată de centralele sale pe cărbuni şi de a reduce dependenţa de combustibilii fosili importaţi. Statul are în jur de 45 de reactoare nucleare în operare şi 15 în construcţie, potrivit WNA.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Mihai Popescu
6.09.2019, 18:40:22

Jos China si sus America care aduce pacea, libertatea si democratia in lume !!!!

0 (2 voturi)
Ion Capsuna
6.09.2019, 20:22:33

Cercetarea sau depozitarea deseurilor?

A4___ A4___
6.09.2019, 21:05:10

ambele..... in final mas distra sa aud ca au pus de un know how si reduc din deseurile radioactive la zero prin producere de izotopi stabili cu ajutorul neutronilor moderati dela viteza relativista la viteza necesara unor interactiuni ce sa nu produca radiatii gamma , alfa sau beta ci doar caldura.