Asia

articolul anterior articolul urmator

China a desfăşurat arme robotizate la graniţa cu India

6
30 Dec 2021 02:10:15
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: Shutterstock.com / Convoi militar chinez în Himalaya.
Foto: Shutterstock.com / Convoi militar chinez în Himalaya.

Armata Populară de Eliberare a Republicii Populare Chineze (RPC) a trimis în Himalaya 88 de  mitraliere mobile fără personal Sharp Claw şi aproximativ 120 de vehicule de aprovizionare fără pilot Mule-200.S.

RPC a desfăşurat arme robotizate în Tibet, la graniţa cu India, conform ziarului Daily Mail .

Autorităţile RPC au decis să plaseze unităţi de luptă robotizate în apropierea graniţei cu India pentru a sprijini personalul militar care se confruntă cu dificultăţi din cauza aerului rarefiat şi a temperaturilor scăzute din Himalaya.

Armata Populară de Eliberare a Chinei a trimis în Himalaya 88 de mitraliere mobile fără personal Sharp Claw şi aproximativ 120 de vehicule de aprovizionare fără pilot Mule-200, care pot transporta şi arme dacă este necesar.

În mai 2020, în regiunea muntoasă Ladakh, la graniţa celor două ţări, a avut loc o confruntare, în urma căreia au avut loc ciocniri şi s-au înregistrat morţi de ambele părţi.

India şi China au adus artilerie grea, tancuri şi avioane în zonă. După o serie de discuţii la nivel militar şi diplomatic în februarie, Beijingul şi New Delhi au început o retragere reciprocă a trupelor de pe linia de frontieră, care nu a fost încă finalizată.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

inuendo
30.12.2021, 09:36:08

Diplomație chineză... ne retragem întărindu-ne pozițiile. Mă gândesc totuși că la ce relief montan dificil este in zonă, neprielnic vieții și agriculturii, ce-ar mai avea de împărțit două națiuni nucleare?

borris borris
30.12.2021, 10:04:52

Ego-ul nu le da pace. Este doar un concurs de masurat sexul, la un alt nivel.

borris borris
30.12.2021, 10:14:05

Daca indienii originali au aceleasi preocupari ca si indienii nostri, cu cat trimit chinezii mai mult fier nepazit, cu atat vor fi mai fericiti bulibasii.

+2 (2 voturi)
Kongo-Müller
30.12.2021, 12:34:13

Toata lumea are atentia concentrata pe Ucraina si Honk Kong, fara sa bage in seama situatia brizanta la granita dintre China si India unde e nevoie doar de o scanteie ca sa izbucneasca un razboi in care s-ar putea implica si dusmanul traditional, Pakistan.

+1 (1 vot)
fact check
30.12.2021, 12:51:05

aici ai perfecta dreptate...dar sunt curios daca China va face aceleasi greseli ca musiu Hitler cand a inceput sa caute "spatiul vital". Deja China a bifat performanta de a-si face o sumedenie de prieteni prin vecini. Dintre toti, India cred ca se va dovedi o nuca cam tare pentru constipati.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările