Asia

articolul anterior articolul urmator

China elaborează o lege ce pedepseşte părinţii pentru comportamentul neadecvat al copiilor lor

0
18 Oct 2021 16:13:29
Autor: Cristina Morozan
China îi îndeamnă pe tinerii de sex masculin să fie mai puţin „feminini” şi să se comporte mai „bărbateşte”. Foto: Pixbay
China îi îndeamnă pe tinerii de sex masculin să fie mai puţin „feminini” şi să se comporte mai „bărbateşte”. Foto: Pixbay

Parlamentul chinez analizează o lege ce prevede pedepsirea părinţilor ai căror copii au „un comportament greşit” sau comit infracţiuni. În proiectului de lege, ce vizează promovarea educaţiei familiale, se prevede ca tutorii să primească mustrări şi să fie obligaţi să participe la programe de consiliere în privinţa educaţiei familiale dacă procurorii descoperă comportamente neadecvate sau infracţionale ale copiilor aflaţi în grija lor.

„Există multe motive pentru care adolescenţii se comportă într-un mod necorespunzător, iar lipsa sau educaţia familială inadecvată reprezintă principala cauză”, a declarat Zang Tiewei, purtător de cuvânt al Comisiei pentru Chestiuni Legislative din cadrul Congresului Naţional al Poporului (NPC), conform Reuters.

 
Proiectul pentru promovarea educaţiei familiale, care va fi examinat în şedinţa din această săptămână a Comitetului Permanent al NPC, îi îndeamnă totodată pe părinţii chinezi să organizeze mai bine timpul copiilor lor, în care aceştia să se odihnească, să se joace şi să facă exerciţii.
 
Beijingul a recurs la o abordare paternalistă mai asertivă în acest an, implementând măsuri care au variat de la limitarea dependenţei tinerilor de jocurile online - considerate o formă de „opiu spiritual” - şi până la reducerea adoraţiei „oarbe” faţă de vedetele de pe internet.
 
În ultimele luni, Ministerul Educaţiei a limitat numărul orelor pe care minorii le dedică jocurilor online, permiţându-le să joace jocuri online timp de o oră doar vineri, sâmbătă şi duminică.
 
Ministerul Educaţiei a redus totodată numărul temelor pentru acasă şi a interzis meditaţiile la materiile principale pe durata weekendurilor şi a sărbătorilor, îngrijorat de povara academică grea asupra copiilor.
 
În acelaşi timp, China îi îndeamnă pe tinerii de sex masculin să fie mai puţin „feminini” şi să se comporte mai „bărbateşte”.
 
În raportul său intitulat „Propunere pentru prevenirea feminizării adolescenţilor de sex masculin”, emis în decembrie 2020, Ministerul Educaţiei a cerut şcolilor să promoveze sporturile care se pot desfăşura în incintele proprii, precum fotbalul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările