Asia

articolul anterior articolul urmator

China: „Ghid de supravieţuire“ în cazul unui atac nuclear

0
6 Dec 2017 12:25:33
Autor: News.ro
Rachetă nord-oreeană
Rachetă nord-oreeană

Ziarul de stat din oraşul Jilin, situat în nord-estul ţării, aproape de graniţa cu Coreea de Nord, a publicat o serie de sfaturi „de bun simţ” privind felul în care cititorii se pot proteja în cazul unei explozii sau unui atac cu arme nucleare.

Articolul explică pe o întreagă pagină a Jilin Daily, felul în care armele nucleare sunt diferite de cele tradiţionale şi instruieşte oamenii pentru a se proteja în eventualitatea unui atac.
 
Cei care sunt afară în timpul unui atac ar trebui să se ascundă într-un tranşeu, să îşi acopere pielea expusă sau să se arunce într-un lac sau râu.
 
De asemenea, au fost puse la dispoziţia cititorilor ilustraţii care îi învăţau cum să scape de contaminările radioactive.
 
Printre sfaturi se numără şi spălatul pantofilor cu apă, curăţarea urechilor cu beţişoarele specifice precum şi o imagine cu un copil care vomită pentru a arăta modalitatea de a elimina substanţele radioactive prin tehnici ca lavaj gastric sau inducerea urinării.
 
China a arătat o îngrijorare profundă faţă de programul nuclear al Coreei de Nord şi a făcut apeluri către Statele Unite ale Americii şi Coreea de Sud să nu mai provoace guvernul de la Phenian. Avioanele de luptă americane vor zbura pe 6 decembrie deasupra Peninsulei Coreene în cadrul unor exerciţii comune efectuate împreună cu Coreea de Sud. Phenianul a avertizat că aceste exerciţii riscă să cauzeze un război în peninsulă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările