Asia

articolul anterior articolul urmator

China a înregistrat de trei ori mai multe cazuri importate de coronavirus faţă de cele interne

2
16 Mar 2020 07:46:59
Autor: News.ro
Medicii de la spitalul din Wuhan au fost cei mai solicitaţi de epidemie
Medicii de la spitalul din Wuhan au fost cei mai solicitaţi de epidemie

China a anunţat luni 12 noi cazuri importate de coronavirus faţă de doar patru interne, în momentul în care Beijingul înăspreşte măsurile de carantină pentru cei care vin din străinătate, scrie AFP.

Ţara unde a izbucnit epidemia la finalul lui 2019 numără de acum 123 de cazuri de contaminare din străinătate, cifră care trebuie comparată cu un bilanţ total de 80.860 de infecţii, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Cele patru cazuri depistate în China au fost toate în Wuhan (centru), epicentrul virusului, oraş plasat de facto în carantină de la sfârşitul lunii ianuarie. Este a treia zi consecutiv când cazurile importate depăşesc numărul contaminărilor interne. Ministerul a raportat 14 decese în ultimele 24 de ore, faţă de 10 anunţate duminică. Virusul a cauzat moartea a 3.213 persoane în China, potrivit cifrelor oficiale.

Autorităţile de la Beijing au anunţat duminică că patru persoane care au sosit din străinătate în capitală vor fi plasate în centre de carantină, începând de luni. Până în prezent, cei care vin din străinătate trebuie să se autoizoleze timp de două săptămâni dar numai persoanele care anunţă "circumstanţe speciale" nu vor fi plasate în carantină. Scăderea semnificativă a cazurilor de infectare din China în aceste ultimel săptămâni contrastează cu numeroasele cazuri constatate în lume, în special în Europa. Italia a anunţat duminică 368 de decese în 24 de ore, o cifră mult mai mare faţă de ce anunţat China zilnic, chiar şi în perioada maximă a epidemiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Fahrenheit 451
16.03.2020, 09:11:54

N-am încredere în ce declară oficialitățile chineze, niște comuniști mincinoși, care mimează grija față de oameni, ptr. a căpăta bunăvoința și atenția lumiii credule. Da, asta au reușit, mâncătorii de carne de câine, să ne capteze atenția. Mulți chinezi trăiesc într-o sărăcie cruntă, în epoca de piatră, dar cu tricouri imprimate cu mesajele modernității, și mănâncă tot ce mișcă, ptr. a putea supraviețui! Comuniștii au doar o singură grijă, să nu li se ducă nb. sistemul comunist și China să dea faliment! Raportat la reacțiile întârziate și lipsa de coordonare a oficialităților de la Bruxelles, da, chinezii par mai tari, dar astea sunt neajunsurile democrației. La chinezi, dacă nu respecți ce îți ordonă partdul comunist, te poți trezi cu un glonte în cap, la noi, care mai de care își suflă mucii pe stradă și tușește și strănută de zor, împroșcându-și virușii nesimțirii peste tot fără ca, să le pese de cei din jur, dar ce poți cere de la un bețiv care, în lupta lui cu coronavirusul, stă cu sticla de băutură legată de gât și, la nevoie, când i se usucă gâtul, mai trage o dușcă, sau de la un impertinent, necivilizat și bolnav de răutate. UE trebuie să-și coordoneze eforturile de luptă împotriva coronavirusului, să deblocheze și să aloce fonduri acolo unde e nevoie, altfel, toate acele declarații de unitate ale țărilor UE sunt ipocrite!

0 (2 voturi)
mindrescu costel
16.03.2020, 11:41:04

importul e de fapt export viruselul indiferent de unde vine are o singura origine marea china

-1 (1 vot)
Modifică Setările