Asia

articolul anterior articolul urmator

China a lansat o armă anti-satelit în spaţiu VIDEO

8
27 Oct 2021 12:29:47
Autor: Ion Gaidau
Lansarea satelitului Shijian-21 Captură YouTube/ SciNews
Lansarea satelitului Shijian-21 Captură YouTube/ SciNews

China a lansat un nou satelit în spaţiu, o armă capabilă, potrivit unor analişti militari, să intercepteze şi să neutralizeze sateliţi rivali, informează The Washington Times.

Shijian-21 a fost lansat duminică de la Centrul de lansare a sateliţilor Xichang aparent pentru eliminarea unor „deşeuri spaţiale”. Potrivit Cotidianului Poporului, un oficios al regimului comunist de la Beijing, satelitul a Shijian-21 a fost trimis în spaţiu cu ajutorul rachetei Longue Marche-3B şi a intrat cu succes pe orbită.

Această lansare, anunţată de China Aerospace Science and Technology Corp, o companie de stat cu sediul la Beijing, are loc după testarea unei rachete hipersonice cu capacitate nucleară, prezentată de chinezi ca un vehicul spaţial conceput şi dezvoltat în scopuri paşnice.

Şeful Comandamentului Spaţial al SUA, generalul James Dickinson, a declarat în aprilie în Congres că navele spaţiale precum Shijian-21 fac parte dintr-un efort al Chinei de a căuta să obţină „superioritatea în spaţiu prin sisteme de atac”.

Un model anterior, satelitul Shijian-17, care a fost lansat în 2016, este echipat cu un braţ robotic care ar putea fi utilizat pentru interceptarea altor vase spaţiale, a precizat Dickinson. Este o tehnologie ce ar putea fi folosită în viitor pentru captarea şi distrugerea altor sateliţi.

Shijian-21 a intrat pe o orbită geostaţionară unde se află sateliţi de comunicaţii militare şi comerciale.

SUA monitorizează îndeaproape programul de modernizare şi dotare a armatei chineze, pentru a evalua riscurile venite din partea acestui competitor strategic aflat în plină afirmare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Utilizator Adevărul
27.10.2021, 13:04:06

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
27.10.2021, 13:08:28

Comentariu considerat abuziv.

Tropot
27.10.2021, 14:01:04

Din pacate crestinarea nu functioneaza chiar asa . Crestinarea a cuprins toata lumea cunoscuta prin Lucrarea lui Dumnezeu . Duhul Sfant a fost cel care a lucrat acolo ca daca era doar dupa puterile oamenilor nu rezolva nimic . Si e drept ca mai exista o conditie : Sufletele oamenilor erau mult mai superioare atunci , adica oamenii erau mai buni si mai destepti . Azi cred ca conditiile sunt invers in primul rand referitor la oameni : care sunt mult mai inferiori si mai putin destepti . Si in plus azi duhul lui Satan e foarte puternic . Deci trebuie sa ne pregatim de Incalzirea globala care sa distruga planeta in Apocalipsa .

-7 (7 voturi)
Utilizator Adevărul
27.10.2021, 14:03:26

Comentariu considerat abuziv.

Gabriel din Bugeac
27.10.2021, 13:26:08

Bravo, China!

-5 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările