China a mobilizat zece sateliţi pentru localizarea Boeingului aparţinând Malaysia Airlines

0
Publicat:
Ultima actualizare:

China a mobilizat zece dintre sateliţii săi în speranţa localizării avionului de tip Boeing aparţinând companiei Malaysia Airlines, care a dispărut de pe radar în urmă cu patru zile, a anunţat marţi presa oficială, relatează AFP.

Sateliţii chinezi, de înaltă rezoluţie, controlaţi de la baza Xian (nord), vor fi utilizaţi pentru a ajuta navigarea, observarea condiţiilor meteorologice, comunicaţiile şi alte aspecte ale operaţiunilor de căutare, a anunţat Cotidianul Armatei Populare de Eliberare.

Aproape două treimi dintre cele 239 de persoane de la bordul zborului MH370 care asigura o legătură Kuala Lumpur-Beijing sunt cetăţeni chinezi. În cazul confirmării catastrofei, este vorba despre a doua tragedie aeriană pentru China.

Echipe din nouă ţări s-au angajat în operaţiunile de căutare, şi anume China, Malaezia, Statele Unite, Singapore, Vietnam, Noua Zeelandă, Indonezia, Australia şi Thailanda.

Citeşte şi:

Malaezia ia în calcul un atac terorist ca posibilă cauză a dispariţiei avionului Boeing 777. Doi dintre pasageri călătoreau cu paşapoarte furate

Căutările avionului care realiza zborul MH370 între Kuala Lumpur şi Beijing nu au avut sorţi de izbândă în primele 24 de ore de la dispariţia aeronavei, până în acest moment informaţiile cu privire la incident nefiind clare, premierul Malaeziei considerând că nu este exclusă posibilitatea unui atac terorist asupra avionului.

FOTO SUA au trimis o navă de război în căutarea avionului cu 239 de persoane la bord care s-ar fi prăbuşit în Marea Chinei de Sud

Compania aeriană Malaysia Airlines a anunţat, sâmbătă dimineaţă, că a pierdut legătura cu un avion al său care efectuează cursa Kuala Lumpur – Beijing. Potrivit unor surse din marina vietnameză, aeronava cu 239 de pasageri la bord s-ar fi prăbuşit în Marea Chinei de Sud. O navă de război americană a fost mobilizată în căutările avionului.

Cele mai grave accidente aviatice din ultimii 14 ani

Incidenţa accidentelor aviatice este mult mai redusă decât a celor provocate de autovehicule. Cu toate acestea însă, impactul lor este mult mai profund, schimbând uneori regulile de securitate sau soarta companiilor aeronautice. Iată cele mai grave accidente aviatice din ultimii 14 ani.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite