Asia

articolul anterior articolul urmator

China nu ia în seamă protestele Japoniei şi insistă să aplice teste anale anti-COVID-19 în cazul străinilor

25
4 Mar 2021 12:18:19
Autor: George-Andrei Cristescu
Aeroportul din Shanghai FOTO EPA-EFE
Aeroportul din Shanghai FOTO EPA-EFE

În ciuda criticilor lansate dinspre Japonia, China face testele anale pentru depistarea COVID-19 obligatorii pentru străinii care o vizitează.

Conform New York Post, odată cu impunerea noilor condiţii de călătorie, autorităţile chineze au înfiinţat centre de testare de acest tip în aeroporturile din Beijing şi Shanghai.

Guvernul chinez susţine că această procedură de testare oferă un grad mai mare de precizie decât celelalte metode de depistare a coronavirusului SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19.

Recent, Guvernul japonez le-a transmis autorităţilor chineze să nu mai efectueze teste anale anti-COVID-19 în cazul cetăţenilor săi, deoarece această practică provoacă suferinţe psihologice.

„Unii japonezi au anunţat ambasada noastră din China că li s-au aplicat teste anale, ceea ce le-a provocat suferinţe psihologice mari”, a declarat Katsunobu Kato, un purtător de cuvânt al Guvernului japonez.

Potrivit oficialului nipon, autorităţile chineze au fost informate să înceteze această procedură în cazul cetăţenilor japonezi. 

Totuşi, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a apărat procedura, susţinând că este „bazată pe ştiinţă”. Testele anale anti-COVID-19 sunt „în conformitate cu schimbările din situaţia epidemiologică, precum şi cu legile şi reglementările relevante”, a declarat Wang Wenbin, citat de New York Post.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

Sorin Farmache
4.03.2021, 12:23:42

Pai daca iubesc China de ce se plang?

-6 (8 voturi)
Davide Isa
4.03.2021, 12:24:03

China devine tot mai aroganta, pentru ca I SE PERMITE!

0 (10 voturi)
Goguţă
4.03.2021, 12:32:02

Acum sa vezi ce se inghesuie "progresistii" sa viziteze China ...

+4 (16 voturi)
Ploiesteanu Vasile
4.03.2021, 12:49:49

Admiratorii regimului chinez sant rugati sa efectueze de urgenta o calatorie in China si sa vina apoi aici sa ne povesteasca daca le-a placut. Cei din aceeasi comunitate cu Leonard Miron pot merg si ei, desigur, dar sa nu se supere daca opiniile lor vor fi considerate ca fiind lipsite de obiectivitate.

+5 (5 voturi)
IonIon Codreanu
4.03.2021, 13:00:27

Tu nu știu dacă ai ieșit din văgăuna unde te-ai născut... Eu cunosc câteva persoane educate și instruite, care au vizitat China de unde s-au întors uluite de progresul tehnic. Desigur, sistemul dictatorial se simte, dar nu foarte vizibil, cam ca în Germania lui Hitler pe vremea olimpiadei de la Berlin. Nu-i vorba de a admira REGIMUL, ci capacitatea uluitoare a POPORULUI de a progresa. La noi, POPORUL nu iubește progresul, indiferent de regim...

-6 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (25)

Modifică Setările