Asia

articolul anterior articolul urmator

China a parodiat spionii britanici din seria „James Bond”. Răspunsul directorului MI6

5
6 Jan 2022 19:21:42
Autor: News.ro
Seria James bond FOTO Shutterstock
Seria James bond FOTO Shutterstock

„Pond, James Pond”: China a parodiat seria cu agentul 007 şi MI6 nu a găsit momentul comic. Directorul serviciilor secrete britanice a mulţumit, cu ironie, agenţiei China Nouă pentru „publicitatea gratuită” după publicarea unui videoclip-parodie a filmelor cu James Bond ducând în derizoriu alianţa Londra-Washington.

Răspunsul lui Richard Moore, directorul MI6, intervine într-un context de tensiuni între Marea Britanie şi China provocat în special de tratamentul uigurilor şi situaţia din Hong Kong. 
 
Într-o alocuţiune publică rară, Richard Moore a declarat la finalul lui noiembrie că „adaptarea la o lume afectată de creşterea puterii Chinei este prioritatea principală” a serviciilor sale. 
 
Şeful MI6 acuza Beijingul că „adună date din lumea întreagă” şi că „se foloseşte de influenţa sa” pentru „a prinde oamenii în plasa sa”. 
 
În răspuns, agenţia de presă oficială China Nouă a publicat marţi pe Twitter un videoclip parodie intitulat „No Time to Die Laughing”, referinţă la cel mai recent film cu agentul 007. 
 
Videoclipul de 4,35 minute în engleză arată doi actori chinezi care interpretează agenţi MI6: un bărbat în smoking numit „James Pond” („pond” înseamnă „iaz” în engleză) şi o colegă în costum. În acest videoclip cu râsete pe fundal şi filmat într-un castel, ce doi duc în derizoriu criticile occidentale cu privire la ameninţarea chineză. 
 
Cei doi agenţi falşi britanici discută de un dosar ce conţine tehnici de spionaj chinez... înainte de a înţelege că sunt de fapt cele ale aliatului lor american. James Pond denunţă criticile MI6 contra Beijingului drept „patetice”, o tactică folosită, potrivit acestuia, „pentru a obţine un buget mare anul viitor”. Într-o convorbire cu CIA, agentul „0.07” află că telefonul său a fost pus sub ascultare... de aliatul american. „A fi inamicul Americii este periculos. Dar a fi prietenul Americii este fatal”, conchide Pond. 
 
„Mulţumesc pentru interes (şi publicitate gratuită neaşteptată!)”, a reacţionat Richard Moore. 
 
Şeful MI6 a publicat de asemenea un link către discursul său din noiembrie, unde îi acuza pe agenţii chinezi „că exploatează natura deschisă” a societăţii britanice „pentru a-şi facilita operaţiunile”. 
 
Aceste „amabilităţi” se înscriu într-un context diplomatic tensionat. Guvernul britanic a decis în 2020 să excludă producătorul chinez Huawei din reţeaua 5G, după avertismentele americanilor cu privire la potenţialul de spionaj din partea Beijingului. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Edmond Dantes..
6.01.2022, 19:42:46

Mda...bufonul englez acuzà China de exact ceea ce face si el....e foarte comic,o fi un fel de umor englez

-2 (6 voturi)
Groza Carmen
6.01.2022, 20:13:45

UK first, China stay home!

-1 (7 voturi)
Edmond Dantes..
6.01.2022, 20:31:02

Dacà asa vrei tu...Carmen...

-1 (1 vot)
Valentin-Ionut Constantinescu
6.01.2022, 22:05:33

Groza Carmen....e un pic complicat pe de-o parte uk imperiu colonial pe de alta parte chinezii...ce caterinci produc ei...chiar STIU am facu si cursuri cu ei....cerati cu apa...pasionati de rozatoare..si din astia...high level englezii pe de alta parte...au si ei pacatele lor e destul de nuantat vis a vis de ce se intampla acum...nu va fi win-win scenario ci loose-loose nightmare Toate Bune si La Multi Ani!!!

-2 (2 voturi)
Russians, go home
6.01.2022, 20:20:06

Djeims Pond versus Ciki-Cian !

+1 (1 vot)
Modifică Setările