Asia

articolul anterior articolul urmator

China plasează 20.000 de persoane în carantină forţată, după o creştere fără precedent a numărului de infectări cu noul coronavirus

2
15 Jan 2021 16:34:15
Autor: News.ro
China încearcă să evite orice intensificare a infectărilor cu covid-19, odată cu apropierea Anului Nou chinez
China încearcă să evite orice intensificare a infectărilor cu covid-19, odată cu apropierea Anului Nou chinez

China a plasat în carantină - forţată - 20.000 de locuitori din zone rurale dintr-un focar de covid-19, potrivit presei de stat, şi a anunţat vineri un număr de bolnavi fără precedent din martie - 144 de cazuri, relatează AFP.

 China a eradicat, însă, epidemia încă din primăvară, prin depistări masive, carantină şi filtrarea călătorilor provenind din străinătate sau prin urmărirea deplasărilor.
 
Ministerul chinez al Sănătăţii a anunţat vineri 144 de bolnavi de covid-19.
 
În comparaţie cu Europa sau Statele Unite, acest număr este extrem de mic.
 
Însă nivelul îmbolnăvirilor de covid-19 nu a mai fost aşa de mare în China de la 2 martie 2020.
 
Majoritatea acestor cazuri au fost înregistrate în Hebei (nord), o provincie care înconjoară Beijingul şi în care 22 de milioane de persoane au fost deja supuse unei forme de izolare.
 
Această mică intensificare a îmbolnăvirilor pare să fie rezultatul unei circulaţii a virusului în zonele rurale de lângă unele oraşe mari, mai ales la Shijiazhuang, capitala provinciei şi epicentrul focarului.
 
Peste 20.000 de locuitori ai satelor din împrejurimi au fost plasaţi în carantină - în locuri prevăzute de către autorităţi -, a anunţat postul public de televiziune CCTV.
 
”Este natural ca ei să fie îngrijoraţi şi cuprinşi de panică”, a declarat la CCTV Liu Jinpei, psihologul unui centru de carantină.
 
Autorităţile au înfiinţat un număr de telefon la care se poate obţine consiliere psihologică.
 
China încearcă să evite orice intensificare a infectărilor cu covid-19, odată cu apropierea Anului Nou chinez (11-17 februarie), o perioadă în care milioane de chinezi recurg anual transportul în comun pentru a se întâlni cu familia.
 
Ministerul chinez al Sănătăţii a anunţat joi prima moarte din cauza covid-19 de opt luni în ţară.
 
O echipă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a sosit în aceeaşi zi la Wuhan (centru), primul oraş afectat de epidemie la sfârşitul lui 2019, cu scopul de a ancheta orignea noului coronavirus SARS-Cov-2.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Kongo-Müller
15.01.2021, 18:01:50

Probabil ca peste tot unde apar cei de la OMS va fi carantina totala si strazile vor fi pustii Ca sa nu cumva sa "ciripeasca" careva :))

+9 (9 voturi)
Ludwig
15.01.2021, 18:58:55

Cred ca vor sta in casa sub plapuma citind carticica rosie a lui Mao si ascultand in surdina la radio prelegerile tovarasului Xi Jinping.

+1 (1 vot)
Modifică Setările