Autorităţile au eradicat în mare parte epidemia covid-19 în primăvara lui 2020, cu ajutorul carantinei, filtrării călătorilor din străinătate, urmărirea deplasărilor şi depistării în masă.
Creşterea contaminărilor în ultimele săptămâni, în pofida faptului că sunt foarte mici faţă de nivelul din Europa şi Statele Unite, a condus la un răspuns puternic - izolare şi campanii mari de testare obligatorie.
Ministerul chinez al Sănătăţii a anunţat luni 109 de cazuri de covid-19, dintre care aproape o treime provincia Jilin, la frontiera cu Coreea de Nord.
Autorităţile locale au izolat alte trei milioane de locuitori în două oraşe din această provincie, Gongzhuling şi Tonghua.
Peste 19 milioane de persoane din nord-estul Chinei au de-acum interdicţia de a ieşi din casă. Unele dintre ele pot să iasă la cumprături o dată la trei zile.
Autorităţile au mers pe lanţul contaminărilor în Jilin până la un reprezentant în domeniul comerţului din provincia vecină Heilongjiang, situată la frontiera cu Rusia, în care au impus săptămâna trecută ”starea de urgenţă”.
Acest vânzător ar fi animat mai multe ateliere destinate promovării unor produse de sănătate destinate persoanelor în vârstă, o categorie cu risc în privinţa covid-19, potrivit autorităţilor locale.
În alte zone din ţară, izolări au fost ridicate parţial - în Hebei (nord), provincia din jurul Beijingului, unde s-a înregistrat, în ultima perioadă, majoritatea transmiterilor la nivel naţional.
Aproximativ 12,5 milioane de chinezi sunt în continuare obligaţi să stea acasă în provincia Hebei.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
6 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Rememorez discuțiile incipiente din debutul Pandemiei în conținutul cărora auzeam că nimeni nu se compară cu statul Chinez care gestionează într-un model exemplar criza. Ulterior aceste afirmații au fost luate în serios iar dictatura specifică Partidului Comunist din China a fost împrumutată și de Uniunea Europeană care face practic același lucru. Dacă nu ar fi vorba de China, țară care sub Mao a omorât oficial 45 de milioane de oameni iar neoficial dublu, poate că aș lua mai în serios izolarea a câtorva milioane de oameni. Dar cum China are o experiență deosebită la capitolul genociduri nu pot să nu îmi fac griji. O dată pentru acei bieți 3 milioane de oameni, dar a doua oară și pentru bieții de noi care avem toate șansele să sfârșim asemănător, întrucât Uniunea Europeană vede în China un model de combatere pandemic.
Camelia, ia cu zahar, mama, ca trece gustul amar mai usor.
HSBC, cea mai mare bancă din Marea Britanie are un membru al consiliului de administrație care a fost membru al Partidului Comunist Chinez și un oficial guvernamental chinez. China a avut si are nevoie de acces la banii Occidentului, iar HSBC și alte bănci "selecte", cum ar fi JP MorganChase, Barclays, Goldman Sachs au fost mai mult decât fericite pentru a ajuta.
An Analog Guy In A Digital World vă rog să-i spuneți mamei dumneavoastră să ia cu zahăr nu mie.
În China -- > 3 milioane = 30 de milioane = 300 de milioane Pentru ei sunt simple numere .. nu persoane ..
Vezi toate comentariile (6)