Asia

articolul anterior articolul urmator

China plasează în izolare trei milioane de persoane într-o provincie de la frontiera cu Coreea de Nord

6
18 Jan 2021 15:23:21
Autor: News.ro
FOTO AFP
FOTO AFP

China a izolat luni alte trei milioane de locuitori în nord-estul ţării, după ce un reprezentant comercial a intrat în contact cu persoane în vârstă, relatează AFP.

Autorităţile au eradicat în mare parte epidemia covid-19 în primăvara lui 2020, cu ajutorul carantinei, filtrării călătorilor din străinătate, urmărirea deplasărilor şi depistării în masă.

Creşterea contaminărilor în ultimele săptămâni, în pofida faptului că sunt foarte mici faţă de nivelul din Europa şi Statele Unite, a condus la un răspuns puternic - izolare şi campanii mari de testare obligatorie.

Ministerul chinez al Sănătăţii a anunţat luni 109 de cazuri de covid-19, dintre care aproape o treime provincia Jilin, la frontiera cu Coreea de Nord.

Autorităţile locale au izolat alte trei milioane de locuitori în două oraşe din această provincie, Gongzhuling şi Tonghua.

Peste 19 milioane de persoane din nord-estul Chinei au de-acum interdicţia de a ieşi din casă. Unele dintre ele pot să iasă la cumprături o dată la trei zile.

Autorităţile au mers pe lanţul contaminărilor în Jilin până la un reprezentant în domeniul comerţului din provincia vecină Heilongjiang, situată la frontiera cu Rusia, în care au impus săptămâna trecută ”starea de urgenţă”.

Acest vânzător ar fi animat mai multe ateliere destinate promovării unor produse de sănătate destinate persoanelor în vârstă, o categorie cu risc în privinţa covid-19, potrivit autorităţilor locale.

În alte zone din ţară, izolări au fost ridicate parţial - în Hebei (nord), provincia din jurul Beijingului, unde s-a înregistrat, în ultima perioadă, majoritatea transmiterilor la nivel naţional.

Aproximativ 12,5 milioane de chinezi sunt în continuare obligaţi să stea acasă în provincia Hebei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Camelia Sorescu
18.01.2021, 15:34:31

Rememorez discuțiile incipiente din debutul Pandemiei în conținutul cărora auzeam că nimeni nu se compară cu statul Chinez care gestionează într-un model exemplar criza. Ulterior aceste afirmații au fost luate în serios iar dictatura specifică Partidului Comunist din China a fost împrumutată și de Uniunea Europeană care face practic același lucru. Dacă nu ar fi vorba de China, țară care sub Mao a omorât oficial 45 de milioane de oameni iar neoficial dublu, poate că aș lua mai în serios izolarea a câtorva milioane de oameni. Dar cum China are o experiență deosebită la capitolul genociduri nu pot să nu îmi fac griji. O dată pentru acei bieți 3 milioane de oameni, dar a doua oară și pentru bieții de noi care avem toate șansele să sfârșim asemănător, întrucât Uniunea Europeană vede în China un model de combatere pandemic.

-8 (12 voturi)
An Analog Guy In A Digital World
18.01.2021, 17:42:38

Camelia, ia cu zahar, mama, ca trece gustul amar mai usor.

-2 (2 voturi)
Davide Isa
19.01.2021, 11:03:38

HSBC, cea mai mare bancă din Marea Britanie are un membru al consiliului de administrație care a fost membru al Partidului Comunist Chinez și un oficial guvernamental chinez. China a avut si are nevoie de acces la banii Occidentului, iar HSBC și alte bănci "selecte", cum ar fi JP MorganChase, Barclays, Goldman Sachs au fost mai mult decât fericite pentru a ajuta.

Camelia Sorescu
19.01.2021, 11:08:26

An Analog Guy In A Digital World vă rog să-i spuneți mamei dumneavoastră să ia cu zahăr nu mie.

+1 (1 vot)
Tomescu Tom
18.01.2021, 18:38:45

În China -- > 3 milioane = 30 de milioane = 300 de milioane Pentru ei sunt simple numere .. nu persoane ..

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările