Asia

articolul anterior articolul urmator

China vrea să trimită prima sa misiune cu echipaj uman pe Marte în 2033

3
25 Jun 2021 07:27:36
Autor: News.ro
Imagine alb-negru de pe Marte surprinsa de roverul Zhurong FOTO Administraţia Naţională a Spaţiului din China
Imagine alb-negru de pe Marte surprinsa de roverul Zhurong FOTO Administraţia Naţională a Spaţiului din China

China are ca obiectiv să trimită prima sa misiune cu echipaj uman pe Marte în 2033, umând ca ulterior să aibă loc zboruri regulate, potrivit unui plan pe termen lung pentru construirea unei baze care să fie locuită permanent pe Planeta Roşie şi exploatarea resurselor acesteia, transmite Reuters.

Planul ambiţios, care va intensifica o cursă cu Statele Unite pentru trimiterea de oameni pe Marte, a fost dezvăluit prima oară în detaliu, după ce China a asolizat un rover pe Marte la jumătatea lunii mai, în misiunea sa inaugurală pe planetă.
 
Misiunile cu echipaj către Marte sunt planificate ssă aibă loc în 2033, 2035, 2037, 2041 şi dincolo de aceste date, a declarat Wang Xiaojun, şeful principalului producător chinez de rachete, la o conferinţă din Rusia privind explorarea spaţiului, prin intermediul unei legături video.
 
Înainte de începerea misiunilor cu echipaj, China va trimite roboţi pe Marte pentru a studia posibile locaţii pentru bază şi pentru a construi sisteme de extragere a resurselor acolo, a relatat miercuri China Space News, citându-l pe Wang, care este şeful Academiei pentru tehnologia de lansare a vehiculelor din China.
 
Pentru a locui pe Marte, echipajele ar trebui să poată utiliza resursele planetei, cum ar fi extragerea apei de sub suprafaţa acesteia, generarea de oxigen la faţa locului şi producerea de electricitate.
 
De asemenea, China trebuie să dezvolte tehnologie pentru a readuce astronauţii înapoi pe Pământ. O misiune dus-întors fără echipaj pentru a preleva probe de sol de pe planetă este aşteptată să aibă loc până la sfârşitul anului 2030.
 
Agenţia spaţială americană NASA dezvoltă o tehnologie pentru a efectua curse dus-întors cu echipaj pe Marte, în anii 2030.
 
Planul Chinei pentru Marte prevede flote de nave spaţiale care să facă naveta între Pământ şi Marte şi exploatarea majoră a resurselor acesteia, a spus Wang.
 
Pentru a scurta timpul de călătorie, nava spaţială ar trebui să exploateze energia eliberată de reacţiile nucleare sub formă de căldură şi electricitate, pe lângă propulsorii chimici tradiţionali, a spus Wang.
 
China ar trebui să efectueze călătorii dus-întors cu un timp total de zbor de ”câteva sute de zile”, a mai spus acesta.
 
China intenţionează, de asemenea, să înfiinţeze o bază la polul sudic al Lunii şi să desfăşoare expediţii robotizate către asteroizi şi Jupiter în jurul anului 2030.
 
Săptămâna trecută, China a trimis trei astronauţi la o staţie spaţială care este în construcţie, în prima misiune cu echipaj din 2016, extinzându-şi prezenţa în creştere în apropierea Pământului şi atacând poziţia de lider deţinută de SUA în spaţiul orbital.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Maximus Livius
25.06.2021, 07:55:46

US of A incepe sa piarda teren in fata Chinei. Timp de decenii USA a fost tara cu cele mai ambitioase planuri legate de cucerirea spatiului cosmic. China se uita la televizor. Acum, e invers. Cat de mult s-a invartit roata in doar cateva decenii. In timp ce USA se chinuie sa invete prin scoli ca de fapt genul e fluid si nu batut in cuie...China developeaza si implementeaza 5G. In timp ce USA pune steagul curcubeu pe Capitol, China isi va pune steagul pe Marte. USA-from hero to zero, China-from zero to hero....in doar cateva decenii. Asta da schimbare.

-2 (8 voturi)
defu gabi
25.06.2021, 10:28:07

Si ai impresia ca e ceva natural in schimbarile astea bruste?!

-4 (4 voturi)
Maximus Livius
25.06.2021, 18:16:36

Natural sau ne-natural, realitatea ramane. Vestul incepe sa ramana in urma iar China, India, Singapore, Indonezia,etc se ridica si schimba realitatea. De obicei cel puternic isi impune punctul de vedere. Nu imi pare rau ca se ridica China si India, etc. Imi pare rau ca noi incepem sa picam in spate si sa devenim tot mai dependenti de ei. E acelasi lucru cu Romania: Nu imi pare rau ca Cehia, Polonia, etc ne-au luat-o inainte ci imi pare rau ca noi picam tot mai mult si mult in spate si in loc sa progresam....noi de fapt regresam.

-4 (4 voturi)
Modifică Setările