Asia

articolul anterior articolul urmator

Coreea de Nord, avertisment în privinţa unui nor galben de praf din China ce ar putea răspândi virusuri periculoase

1
23 Oct 2020 13:39:24
Autor: George-Andrei Cristescu
Avertizare meteo Coreea de nord privind un nor de praf din China FOTO captură You Tube
Avertizare meteo Coreea de nord privind un nor de praf din China FOTO captură You Tube

Coreea de Nord a transmis o alertă privind un nor galben de praf provenind din China, care ar favoriza inclusiv răspândirea coronavirusului, îndemnându-şi cetăţenii să rămână în case, relatează BBC.

Străzile capitalei Phenian erau aproape goale, joi, după anunţul autorităţilor.
 
Postul de televiziunea controlat de stat KCTV a avertizat miercuri în cadrul transmisiunii meteo asupra unui nor de praf venind dinspre China în ziua următoare. Totodată, a fost anunţată o interdicţie naţională a lucrărilor de construcţii.
 
KCTV şi-a avertizat telespectatorii privind „norul galben” ce aduce cu el „materiale toxice, virusuri şi microorganisme patogene”, un fenomen care are rol de regulă primăvara.
 
Norul galben se referă la nisipul din deşerturile Chinei şi Mongoliei purtat de vânt înspre Coreea de Nord şi Coreea de Sud în anumite perioade ale anului. Acesta conţine şi particule poluante toxice, o sursă constantă de îngrijoare în cele două Corei.
 
Joi, publicaţia Rodong Sinmun, un ziar al propagandei guvernamentale a relatat cu privire la atenţionarea meteo: „toţi muncitorii trebuie să recunoască pericolul invaziei unor virusuri maliţioase. Ambasadele străine din ţară   au fost de asemenea alertate.
 
Ambasada rusă din Phenian a scris pe pagina sa de Facebook că a primit o alertă din partea Ministerului de Externe din ţară cu privire la o furtună de praf şi că angajaţii săi ca şi ai altor misiuni diplomatice şi organizaţii internaţionale din ţară au primit recomandări să ţină ferestrele închise.
 
Reţeaua americană de ştiri specializate pe Coreea de Nord, NK News a explicat că media de stat nord-coreeană a legat studiile privind transmiterea virusului prin aerosoli de pericolul venit din partea norului de praf din China, or aceste răspândiri sunt rare în aer liber. 
 
Coreea de Nord susţine că nu are cazuri de infectare cu noul coronavirus şi a impus măsuri stricte de control al răspândirii epidemiei în interiorul graniţelor sale.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Hoban Razvan
23.10.2020, 14:40:01

CITAT: "KCTV şi-a avertizat telespectatorii privind „norul galben” ce aduce cu el „materiale toxice, virusuri şi microorganisme patogene”, un fenomen care are rol de regulă primăvara." INTREBARE: Si ce rol are norul ala primavara, ca io nu m-am prins ... ?!

+1 (1 vot)
Modifică Setările