Asia

articolul anterior articolul urmator

Coreea de Nord se confruntă cu o criză alimentară fără precedent. Cât de mult s-au scumpit alimentele de bază

17
17 Jun 2021 12:08:03
Autor: Maria Ţaga
Liderul
statului autoritar a vorbit despre situaţia alimentară la comitetul central al
Partidului Muncitorilor aflat la guvernare, care a început săptămâna aceasta în
capitala Phenian.
Liderul statului autoritar a vorbit despre situaţia alimentară la comitetul central al Partidului Muncitorilor aflat la guvernare, care a început săptămâna aceasta în capitala Phenian.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a recunoscut oficial că ţara sa se confruntă cu o lipsă acută de hrană. Adresându-se înalţilor lideri din ţara sa, Kim a spus că „situaţia alimentară a oamenilor devine tensionată”.

Kim Jong-un, liderul statului autoritar a vorbit despre situaţia alimentară la comitetul central al Partidului Muncitorilor aflat la guvernare, care a început săptămâna aceasta în capitala Phenian.

Sectorul agricol nu a reuşit să-şi îndeplinească obiectivele propuse pentru producţia de cereale din cauza taifunurilor de anul trecut şi inundaţiilor provocate de acestea, a spus liderul. Există informaţii că preţurile la alimente au explodat pur şi simplu, iar un kilogram de banane costă 45 de dolari americani, conform Digi24.

Săptămâna trecută, preţul orezului în Coreea de Nord, alimentul de bază în această ţară, era dublu faţă de China, ţară vecină şi cu un nivel de trai incomparabil.

Coreea de Nord şi-a închis graniţele pentru a limita răspândirea Covid-19. Din această cauză, comerţul cu China a scăzut, iar Coreea de Nord se bazează foarte mult pe această ţară pentru hrană, îngrăşăminte şi combustibil, printre altele.

În luna aprilie, Kim a recunoscut cu greutate că ţara se confruntă cu crize imineante, solicitând oficialilor să „instutuie un alt «marş al suferinţei», pentru a elibera chiar şi puţin poporul nostru de dificultăţi”.

„Marşul suferinţei” este un termen folosit de oficialii din Coreea de Nord pentru a se referi la criza din timpul foametei din anii 1990, când căderea Uniunii Sovietice a lăsat Coreea de Nord fără un ajutor crucial, iar în acest timp  numărul total al nord-coreenilor care au murit de foame s-ar situa în jurul cifrei de 3 milioane.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Kongo-Müller
17.06.2021, 12:22:30

Lumea din Nord moare de foame, dar idiotul Kim e mai ingrijorat de faptul ca tinerii asculta "muzica decadenta" si poarta pantaloni care nu-i plac lui.

+12 (14 voturi)
100% Redneck
17.06.2021, 12:51:44

Mai ingrijorator este faptul ca niste idioti au sarit in apararea lui Kim dandu-ti manute rosii!

+7 (7 voturi)
Dorin Saramet
17.06.2021, 12:25:03

Săracii oameni, greu de crezut ca lângă una dintre cele mai dezvoltate țări ale lumii, Coreea de Sud, să existe un stat atât de înapoiat, în care, la propriu, să se moară de foame. Este dovada vie a imbecilității ideii de comunism total și de dictatură. La fel ca în Venezuela. Oare ce fel de oameni pot trăi acolo să moară de foame în loc să îi pună în țepe pe conducători?

+12 (14 voturi)
GRIGORIU Grieg
17.06.2021, 12:37:30

Ca orice dicatura se sprijina pe o intreaga ierarhie de indivizi care o duc ceva mai bine decat restul si care vor fi folositi se reprime cu cruzime orice incercare de rasturnare a liderului suprem, acel tub de osanza. Chiar dupa ce vor scapa de dinastia Kim cred ca le va fi tare greu nord coreenilor sa se adapteze la economia de piata educatia lor fiind axata pe cu totul alte "valori".

+8 (8 voturi)
marinescu nick
17.06.2021, 12:44:53

El sa traiasca bine,restul nu au decat sa crape,convinsi ca si americanii mor de foame ca ei. Incredibil cum inca mai exista atata prostie si rautate....sa iti condamni cu buna stiinta oamenii la moarte doar sa nu iti pierzi tu beneficiile. Daca raul absolut are o fata,atunci e fata umflatului asta isteric si frustrat. Aviz tampitilor care inca suspina dupa comunism.

+4 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările