articolul anterior articolul urmator

Coreea de Sud înfiinţează o „unitate de decapitare“ în scopul descurajării unui atac nuclear din partea Coreei de Nord

13
13 Sep 2017 02:14:20
Autor: Laurenţiu Sirbu
Antrenamente de iarnă ale trupelor speciale sud-coreene/ Foto: EPA
Antrenamente de iarnă ale trupelor speciale sud-coreene/ Foto: EPA

13 Comentarii

Iris IRIS
13.09.2017, 07:47:50

Aceasta este solutia salvatoare si in momentul cand cel de la Phenian va trece in lumea dreptilor nu va mai exista nici un pericol de razboi mondial. Solutia ideala ar fi cea de a-l trimite pe Ion Iliescu in locul lui Kim Jong-un dupa ce Kim Jong-un va fi mazilit si Ion Iliescu ar "baga" si carne si paine in toate magazinele asa cum a facut cu romanii si deci sistemul nu s-ar schimba asa cum promite Presedintele Trump dar fiecare va bea "licoarea Iliescu" asa cum au baut-o si romanii si apoi toata lumea va rade canta si dansa in Piata Revolutiei cu continuare in Piata Victoriei ca iar se va infiinta Ordonanta nr 13.

-2 (8 voturi)
M Costi
13.09.2017, 08:20:25

"...ministrul Apărării sud-coreean, Song Young-moo, a anunţat înfiinţarea uneii unităţi de trupe speciale....a cărei misiune, în caz de necesitate, va fi eliminarea liderilor nord-coreeni..." !?! Cum se vede , declaratii provocatoare si razboinice nu au dar liderii nord-coreeni ci si cei sud-coreeni , ca de allfel si cei nord-americani ! Justificarea "il asasinam pe lider ..in caz de necesitate...sa sa prevenim un razboi..." am mai auzit-o de multe ori , doar ca n-a condus nici la evitarea razboaielor si nici la evitarea unor tragedii umanitare. Irakul , Libia , Siria etc sunt exemple... Pe de alta parte nici Coreea de Sud si nici SUA n-au afirmat vreodata ca vor elimina armele nucleare ( ale SUA ) din Peninsula Coreana si din imediata vecinatate , nu ii dau nicio alta sansa Coreei de Nord sa-si asigure securitatea , altfel decat inarmandu-se cu arme nucleare. In rest , multa propaganda si razboi psihologic , de ambele parti !

+4 (12 voturi)
deafara
13.09.2017, 08:57:07

Cooooorect! Pozitia exprimata ieri si fostul presedinte USA, Jimmy Carter: " N-Coreea trebuie totusi tratata cu respect.... Sistemul politic actual (n.b. american) nu mai este o democratie ci o oligarhie" La 92 de ani batranul Carter este inca TOP !

+4 (10 voturi)
, new_age
13.09.2017, 08:53:37

Eu unul nu cred ca Rusia sau China va lasa Coreea de Sud sa intervina peste regimul NC pentru ca in acel moment ar pierde controlul in zona ,s-ar trezi cu americanii in coasta. China si Rusia vor juca sah cu USA pana se vor decide sa intervina dar isi vor pune omul in locul lui Kim.,nu se va democratiza asa usor Coreea de Nord.

+1 (5 voturi)
Scorilo
13.09.2017, 09:50:19

Pentru a-l intimida sau pentru a-l INCITA ? De ce a fost nevoie sa se anunte acest lucru ? Asemenea lucruri se fac in cel mai mare secret,zic eu...

+5 (7 voturi)