Asia

articolul anterior articolul urmator

Echipajul submarinului indonezian dispărut mai are 72 de ore până să rămână fără oxigen. Mai multe ţări sunt implicate în procesul de căutare

11
22 Apr 2021 12:15:47
Autor: Maria Ţaga
Submarinul marinei indoneziene KRI Nanggala efectua un exerciţiu militar când a dispărut. FOTO Wikimedia Commons / United States Navy
Submarinul marinei indoneziene KRI Nanggala efectua un exerciţiu militar când a dispărut. FOTO Wikimedia Commons / United States Navy

Cei 53 de marinari aflaţi la bordul submarinului dispărut ieri dimineaţă, mai au 72 de ore până să rămână fără oxigen, iar Indonezia trebuie să îi salveze în cel mai scurt timp, informează BBC, care citează marina indoneziană.

Şase nave de război, un elicopter şi 400 de oameni sunt implicaţi în operaţiunea de căutare a submarinului KRI Nanggala-402, care a dispărut, miercuri dimineaţă, când se afla la aproximativ 100 de kilometri de insula Bali. Singapore şi Malaezia au trimis nave pentru a sprijini operaţiunea, iar SUA, Australia, Franţa şi Germania şi-au oferit ajutorul.

Potrivit unor informaţii, comunicarea s-a întrerupt, după ce submarinul indonezian, de fabricaţie germană, care efectua un exerciţiu,  primise permisiunea de a coborî la o adâncime mai mare. "Cunoaştem zona, însă apa este foarte adâncă", a declarat pentru agenţia AFP amiralul Julius Widjojono.

Marina indoneziană a anunţat că o pată de petrol descoperită în zona unde submarinul ar fi coborât în adâncuri indică o posibilă defecţiune la rezervorul de combustibil, dar ar putea fi şi un semnal transmis de echipaj.

Submarinul dispărut este unul dintre cele cinci deţinute de Indonezia. A fost fabricat în Germania, în anii '70, şi modernizat în Coreea de Sud, în 2012.

Acesta este primul submarin pierdut vreodată de Indonezia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Mihai Popescu
22.04.2021, 15:09:16

Cum bre Indonezia un stat subdezvoltat are submarine si Romanica care este stat membru UE si NATO si a devenit un stat "dezvoltat" dupa 1989 nu are submarine ? Nu pot sa cred asa ceva !

+1 (5 voturi)
mihai radu
22.04.2021, 16:18:16

Popescule,în Marea Neagră nu sunt folosite

+1 (3 voturi)
Andrei Adrian
22.04.2021, 16:22:11

In loc sa se echipeze militar, Romania (prin conducatorii ei netrebnici) a ales sa va plateasca voua pensii nesimtite! Eu ti-as retrage si pensia si cetatenia doar pentru faptul ca indraznesti sa-i insulti numele! Sa te duci la rusii tai!

+1 (5 voturi)
mihai radu
22.04.2021, 16:25:18

...submarinele,poți trage cu tunul până în Crimeea !

0 (2 voturi)
Vanatorul/d.c.
22.04.2021, 17:42:43

pamflet Adormistratia Prezidentiala a Republicii Iohanniste Romanica Biroul de presa Comunicat catre Țară , Patrie, Natie si Popor. Si Glie, pardon. Maretul nostru Presedinte imperial, Klovnis Iohănel Vernărescu, are deosebita satifactie sa va anuntae pe acesta cale, ca gandindu-se cu ingrijorare la submarinul disparut, si mânat fiind de cele mai nobile sentimente crestinesti gen grija fata de aproapele nostru din Indonezia, a ordonat trimiterea in cautarea submarinului respectiv a distrugatorului romanesc ”Rechinii lui Decebal si Burebista”. Din nefericire, imediat dupa plecarea din port, distugatorului i s-a rupt o vâslă si a trebuit bagat in reparatii in regim de urgență, care reparatii in regim de urgență, daca vor merge conform graficului, vor fi terminate pana la pierderea primului submarin nuclear al Nepalului.

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările