Asia

articolul anterior articolul urmator

Hong Kong: Noi proteste după ce liderul Carrie Lam a retras proiectul de lege privind extrădarea

1
6 Sep 2019 17:06:23
Autor: News.ro
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Mii de persoane s-au adunat, vineri seară, în apropierea secţiei de poliţie Mong Kok din Hong Kong şi cer dezvăluirea înregistrărilor făcute de camerele de supraveghere pentru a demonstra faptul că forţele de ordine au folosit abuziv violenţa în ultimele luni asupra protestatarilor.

Noile demonstraţii vin la o zi după ce Carrie Lam, liderul oraşului controlat de China, a retras proiectul de lege privind extrădarea, propunere care a dus la izbucnirea seriei de manifestaţii pro-democraţie în urmă cu trei luni şi jumătate. Ea crede că acţiunea are să fie un prim pas în restabilirea ordinii.
 
Alte mii de oameni s-au adunat în apropierea unei staţii de metrou, iar numărul lor este aşteptat să crească.
 
Demonstranţii au în vedere blocarea din nou a legăturilor de transport spre aeroport, scrie Reuters.
 
Autorităţile aeroportuare au anunţat că doar celor care au bilete le va fi permis să folosească sâmbătă trenul expres. Acesta va pleca din centrul Hong Kong, ca de obicei, dar va ajunge direct la aeroport, fără a opri în alte staţii din peninsula Kowloon.
 
A fost precizat că şi traseele autobuzelor pot fi afectate.
 
Măsurile luate sunt menite să prevină haosul creat în urmă cu o săptămână, când protestatarii au blocat drumurile spre aeroport şi au distrus staţia de metrou MTR din apropierea oraşului Tung Chung în confruntările violente cu poliţia.
 
Sub numele de „Mişcarea Umbrelelor”, protestele din Hong Kong, începute în urmă cu aproximativ 14 săptămâni din cauza proiectului de lege privind extrădarea în China a celor condamnaţi, au evoluat şi, după ce propunerea a fost suspendată, sute de mii de oameni cer acum o reformă democratică şi investigarea actelor brutale comise de poliţie.
 
De la începutul seriei de proteste, au fost arestaţi 900 de oameni, între ei, de la finalul săptămânii trecute, trei lideri ai Mişcării Umbrelelor.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Carmen Florea
7.09.2019, 04:24:27

orezul este scum scump in Hong Kong