Asia

articolul anterior articolul urmator

Hong Kongul riscă să arunce milioane de doze de vaccin anti-COVID-19. De ce ezită locuitorii săi în a se prezenta la un centru de imunizare

3
25 May 2021 13:41:09
Autor: Ion Gaidau
Locuitori din Hong Kong in fata unui centru de vaccinare care administrează serul anti-COVD-19 produs de Sinovac FOTO EPA-EFE
Locuitori din Hong Kong in fata unui centru de vaccinare care administrează serul anti-COVD-19 produs de Sinovac FOTO EPA-EFE

Hong Kongul riscă să ajungă în situaţia de a arunca milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 din cauza neîncrederii populaţiei în autorităţile locale.

Hong Kongul a achiziţionat suficiente doze de vaccin pentru a-şi imuniza toată populaţia de 7,5 milioane de locuitori împotriva COVID-19, dar campania dusă de autorităţi nu se bucură de succes.

Fosta colonie britanică a comandat 7,5 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech şi Sinovac (China) şi alte 7,5 milioane de doze AstraZeneca. Acum, însă, riscă să arunce multe dintre dozele achiziţionate, deoarece populaţia ezită în a se imuniza anti-COVID-19.

Până acum, Hong Kongul a vaccinat 14% din populaţie cu ambele doze şi încă 5% cu o singură doză, iar limita doritorilor de imunizare pare a fi atinsă.

Reticenţa ţine în principal de factori politici, scrie Europe1. Mai exact, locuitorii acestei regiuni semiautonome nu au încredere în autorităţile lor, pe care le consideră drept un braţ al represiunii chineze, care s-a intensificat în ultimii doi ani.

Marţi, un funcţionar de rang înalt din Hong Kong i-a avertizat pe concetăţenii săi că mai au o „fereastră de trei luni” pentru a se prezenta la un centru de vaccinare. „Vaccinurile au o dată de expirare”, a insistat el, apreciind că atitudinea locuitorilor din Hong Kong este „injustă” din moment ce multe ţări nu reuşesc să achiziţioneze doze suficiente de vaccin pentru populaţiile lor.

Luni, şase lideri din America Latină au cerut un acces echitabil la vaccinuri, solicitând ţărilor care deţin mai multe doze să le împartă, notează Europe1.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Edmond Wolf
25.05.2021, 15:26:45

La fel ca la noi...

-3 (7 voturi)
Amdo Odma
25.05.2021, 17:51:02

Sa nu-mi spuna nimeni ca in Hong Kong oamenii sunt redusi mintal. Dimpotriva.

-5 (7 voturi)
Octav Octav
25.05.2021, 20:28:21

Bine spus!

Modifică Setările